Nofollow link jelentése

<< vissza a szótárhoz

Az interneten minden hivatkozás Dofollow linknek számít mindaddig, amig el nem látják Nofollow attribútummal.

Régebben a fizetett hirdetés linkeket, kommenteket nofollow attribútummal láttuk el. Ezzel tudattuk az algoritmussal, hogy nem szeretnénk a hivatkozott oldal felé linkerőt továbbítani és nem szeretnénk, ha egyáltalán figyelembe venné a linket.

Kezdetben a Google kétfajta hivatkozás típust ismert: dofollow és nofollow. Az volt a mondás, hogy az algoritmus minden dofollow linket követ és ezek a linkek közvetítik csak a linkerőt. Míg a Nofollow linkek nem közvetítettek semmilyen linkerőt.

2020 márciusától azonban változott a helyzet. A Google már nem tesz különbséget a két linktípus között, mindkét link "HIT"-nek számít az algoritmus számára. A gyakorlatban viszont látszik, - legalább is nálunk - hogy még mindig sokat számít a dofollow linkek száma és a két linktípus aránya.

Egy átlagos Dofollow link így néz ki:

<a href="https://ad-ops.hu">kattints ide</a>

Ugyanez nofollow változatban:

<a href="https://ad-ops.hu" rel=”nofollow”>kattints ide</a>

A backlink profil vizsgálata során akkor beszélünk egészséges profilról, ha a Dofollow linkek aránya nagyobb a nofollow linkeknél.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.