Az algoritmus

<< vissza a szótárhoz

Az algoritmus fogalma a matematikából ered, majd a számítógépek elterjedésével vált igazán népszerűvé. Az algoritmus bizonyos feladat(ok) elvégzésére készült, megengedett lépésekből álló utasítások sorozata. A számítógépes programok algoritmusokból állnak, amik segítségével összetett feladatokat tudunk megoldani.

A keresőmotorok rengeteg algoritmust használva térképezik fel a weboldalakat, és ezen algoritmusok segítségével képesek rangsorba is helyezni az oldalakat egy bizonyos keresésre.

Ha a SEO-ban azt halljuk, hogy algoritmus frissítés történt, akkor az azt jelenti, hogy pl. a Google bizonyos szabályokon, lépéseken változtatott az algoritmusain, amiknek így megváltozik a működésük és az eredményük is.

Viszonyításképpen a Google évente 500-600 algoritmus frissítést publikál. Az algoritmus frissítések gyakran csak kissebb ráncfelvarrások, viszont előfordulnak kifejezetten nagy algoritmus változások (lsd. Panda, Penguin), ami már képes lehet teljesen átírni a pozíciókat a SERP-ben.

Ha kíváncsi vagy a Google legújabb algoritmus frissítéseire, ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.