Az algoritmus jelentése a SEO-ban

Csentes Zoltán    2023-05-24

Főoldal> SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Az algoritmus fogalma a matematikából ered, majd a számítógépek elterjedésével vált igazán népszerűvé. Az algoritmus bizonyos feladat(ok) elvégzésére készült, megengedett lépésekből álló utasítások sorozata. A számítógépes programok algoritmusokból állnak, amik segítségével összetett feladatokat tudunk megoldani.

A keresőmotorok rengeteg algoritmust használva térképezik fel a weboldalakat, és ezen algoritmusok segítségével képesek rangsorba is helyezni az oldalakat egy bizonyos keresésre.

Ha a SEO-ban azt halljuk, hogy algoritmus frissítés történt, akkor az azt jelenti, hogy pl. a Google bizonyos szabályokon, lépéseken változtatott az algoritmusain, amiknek így megváltozik a működésük és az eredményük is.

Viszonyításképpen a Google évente 500-600 algoritmus frissítést publikál. Az algoritmus frissítések gyakran csak kissebb ráncfelvarrások, viszont előfordulnak kifejezetten nagy algoritmus változások (lsd. Panda, Penguin), ami már képes lehet teljesen átírni a pozíciókat a SERP-ben.

Ha kíváncsi vagy a Google legújabb algoritmus frissítéseire, ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézzen körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, posztokat és újdonságokat.