×

Google Értesítő: Hogyan használd?

Főoldal >  SEO Blog

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Szeretnél értesülni ha valaki a nevedet, cégedet vagy a fontosabb kulcsszavaidat említi meg valahol a neten? A Google Értesítő pontosan ebben segít! Pár perc alatt beállíthatjuk az értesítőinket, és ha az adott szöveg megjelenik valamelyik Google által indexelt oldalban, akkor emailben értesít téged. Google Értesítő használata nem csak SEO és marketing szakembereknek!

Mi a Google Értesítő?

Ez a Google egyik ingyenes szolgáltatása, aminek a lényege, hogy értesítést küld, ha a megadott kulcsszavad vagy kifejezésed megjelenik valahol az interneten. Persze itt ne gondoljuk, hogy azonnal kapunk értesítést, amint valaki publikál egy tartalmat. A Google-nek is idő kell az oldalakat beindexelni!

Mire használható?

A Google Értesítő használata szinte mindenkinek javasolt, aki egy kicsit is szeretne informált lenni a mai rohanó világban. A marketing szakembereknek azért, hogy azonnal reagálni tudjanak, ha a céget valahol megemlítik, a SEO szakembereknek pedig a linképítésben tud segíteni. De a mezei felhasználóknak is érdemes legalább a nevükre beállítani egy értesítőt!

Név említése

Mindenki szeretné tudni, miről beszélnek a háta mögött, hol és ki említi meg. Állítsuk be a nevünket, becenevünket az értesítőbe, és várjuk az értesítő emailt!

Cég, weboldalad említése

Egy marketing szakembernek azonnal reagálnia kell, ha a céget valahol megemlítik. Legyen az pozitív vagy negatív komment. Ilyenkor a gyorsaság elengedhetetlen és ezért nagyon hasznos ez a dolog nekik.

Nem csak a marketingesnek, a SEO specialistának is nagyon fontos képben lennie, hogy a céget hol és milyen fórumokon említik. A SEO szakember ugyanis linképítésre is használhatja az eszközt (lásd lentebb)

Új tartalom kulcsszóra

Szintén SEO-ban nagyon hasznos, ha beállítjuk a fő kulcsszavunkat az értesítőbe. Ilyenkor ha valaki arról a témáról ír, amivel mi foglalkozunk, megpróbálhatunk linket szerezni tőle. De nagyon hasznos lehet az új versenytársak figyelésében is.

Versenytárs követés

Ha már lehetőség van rá, akkor természetesen nem csak azt szeretnénk tudni, hogy hol említik meg a nevünket vagy az oldalunkat, hanem kíváncsiak vagyunk a versenytársakra is. Állítsunk be értesítőt a versenytársak neveire is!

Linképítés

Valahányszor az oldaladat, cégedet, termékedet megemlítik egy oldalon, fórumon,  megpróbálhatsz backlinket rakatni ezekre az említésekre :)

Álláskeresés

Ahogy írtam, nem csak marketingesek eszközéről beszélünk. Beállíthatunk értesítőt a szakmánkra is, ha éppen állást keresünk. Valahányszor új álláshirdetés kerül fel a netre, az elsők között értesülhetünk róla!

Hogyan állíts be?

 1. Menj a https://alerts.google.com/ oldalra. Írd be a kulcsszót vagy kifejezést:

  Google értesítő első lépés

 2. Kattints az Opciók megjelenítése gombra. Itt pontosíthatod a keresésed adatait: milyen gyakran keressen, hol keressen és hova küldje:

  Google Értesítő opciók megjelenítése

 3. Ha minden beállítottál, kattints az Értesítés létrehozása gombra.

Tippek, trükkök

 • az elgépeléseket is állítsuk be
 • ha pontos kifejezést keresünk, akkor használjunk idézőjelet
 • akár 1000 értesítőt is beállíthatunk egy email címhez
 • email helyett akár RSS-be is kérhetjük az eredményt

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS    HIRDETÉSKEZELÉS    ANALITIKA

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.