×

Főoldal > SEO videók > Étterem SEO esettanulmány - VIDEO

Étterem SEO esettanulmány - VIDEO

Csentes Zoltán    SEO   2023-11-15

Egy étterem weboldalának motorját cseréltük le. Mutatom mi lett az eredménye.

Az ügyfél azzal keresett meg minket, hogy nemrég készült új weboldala. Sok pénzt tett bele, de az nem hozza az elvárt eredményeket.

A munkát rendszerint egy SEO audittal kezdtük. Hamar kiderült, hogy valószínűleg a weboldal motorjával van a gond. Az ugyanis Angular JS alapon készült. Sok fejlesztő előszeretettel használja ezt a motort, mert gyors és "modern", azzal viszont nincsenek tisztában, hogy egyáltalán nem keresőbarát.

Ha egy kicsit utána olvasol, kifejezetten rosszul seózható motornak számít, amit nem szeret a Google. Egy korábbi ügyfélnél sajnos már volt tapasztalatunk az ilyen weboldalakkal kapcsolatban. Ő nem volt hajlandó váltani és eredményt sem tudtunk így nála elérni, ezért kifejezetten javasoltuk a motor váltást.

Az ügyfél szerette volna a jelenlegi design megtartani, amit tiszteletben tartva el is készítettünk Wordpress alapon. A szokásos Wordpress SEO pluginek telepítése és beállítása után élesítettük az új oldalt.

Az eredmények magukért beszélnek: minden fontos oldal azonnal bekerült indexbe, 30-40 pozíció javulások jelentek meg az egyes kulcsszavakon. Mindez pusztán csak a motor csere miatt, a tartalmi SEO még el sem kezdődött.

Tanulság: Nem minden arany, ami fénylik! Attól, hogy egy weboldal "újabb" technológiát használ, simán lehet, hogy pont ez lesz a hátránya SEO-ban.

Kövess minket:

Youtube TikTok

Oszd meg mással is: