aso - app store optimalizálás

App Store Optimalizálás (ASO)

Az App Store Optimalizálás (ASO) lényege, hogy a mobil alkalmazásunkat úgy optimalizáljuk, hogy az alkalmazás áruházak keresőjében az minél jobb helyzést érjen el.

Minél jobb pozícióban van az alkalmazásunk, annál többen töltik le és vásárolják meg. Az App Store Optimalizáció célja tehát feltenni az alkalmazást a "térképre" és minél több letöltést elérni.

Az ASO szolgáltatás tartalma:


ASO eszköz regisztráció / beállítás

Ahhoz, hogy meg tudjuk határozni az alkalmazás főbb versenytársait, kulcsszavakat, továbbá figyelni tudjuk a kulcsszavakra elért pozícióját, szükségünk van ASO tool használatára. A piacon sok ilyen eszköz létezik, de célszerű olyat választani, ami a magyar alkalmazás boltokra történő optimalizációt is támogatja.

Kulcsszókutatás / versenytárs elemzés

Meghatározzuk a mobil alkalmazás és a hozzá tartozó weboldal legfontosabb kulcsszavait, long-tail kulcsszavait, megnevezzük az organikus versenytársakat.

ASO szövegírás / optimalizáció

A kulcsszókutatás alapján megírjuk a Google Play és Apple Store áruházakra feltöltendő alkalmazás leírásokat, szövegeket, javaslatokat fogalmazunk meg az appstore jelenléttel kapcsolatban.

Alkalmazás weboldal SEO

A mobil alkamazás weboldalának kulcsszókutatása, versenytárselemzése, technikai és on-site SEO.

App linképítés

Az ASO szolgáltatás része az alkalmazások linképítése. Az App Store Optimalizáció egyik legfontosabb része, mert ma már nem elég csak az App Store adatlapra optimalizálni, erős és releváns linkek is kellenek!

Az App Store Optimalizáció legfontosabb szabályairól bővebben az ASO posztomban olvashat.

A fenti ASO szolgáltatás elemek egyben, vagy akár külön-külön is megrendelhetők. Fontos, hogy erős kulcsszóra látható eredményt, csak a fenti pontok együttes alkalmazásával lehet elérni.

Érdekli az ASO szolgáltatás?

Adja meg mobil alkalmazása nevét, a hozzá tartozó weboldal elérhetőségével együtt és küldök egy egyedi ajánlatot alkalmazás optimalizációra.