×

Ingyenes weboldal sebesség mérő eszközök

Főoldal >  SEO Blog

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

A Google tegnap jelentette be, hogy 2018 júliusától a mobil oldalak betöltési ideje komoly hatással lesz a mobil keresési eredményekre. Azt tudjuk, hogy desktopon ez már régóta működik, de júliustól azok a mobil oldalak amik lassúak, hátra fognak kerülni a mobil találati listában. Íme 4 ingyenes oldal sebesség mérő eszköz, amivel tesztelheted az oldalad sebességét.

Számít az oldal sebesség

2019-ben is a technikai SEO legfontosabb tényezője az oldalsebesség. Ha lassú az oldalad rengeteg látogatót és velük együtt bevételt vesztesz! Az emberek ma már nem várnak arra, hogy betöltődjön egy weboldal. Ha maximum 3 másodperc alatt nem jön be a keresett tartalom, akkor már zárják is be. A Google ezzel tisztában is van, ezért nem fog a felhasználónak felajánlani olyan találatot, aminek a betöltése "évekig" tart.

Egy weboldal betöltési ideje négy dologtól függhet:

  1. fizikai méret: a weboldal teljes, fizikai mérete. A legjobb ha ez 3MB alatt van!
  2. technikai megoldások: programnyelv, mennyire strukturált, mennyire bonyolult
  3. hoszting szolgáltató: milyen hardveren fut az oldal és milyen internet elérést biztosít a szolgáltató
  4. felhasználó internet szolgáltató: milyen internet elérése van a felhasználónak.

A legfontosabb szabály, hogy a betöltött oldal fizikai mérete ne haladja meg a 3MB-ot és a betöltési idő 3 másodperc alatt legyen!

Ha még nem tetted, kezd el felmérni, hogy az oldalad hogyan teljesít. Nem csak desktopon, hanem mobilon is. Ehhez több eszközt is javasol a Google:

Szeretnél INGYENES SEO auditot?

Add meg weboldalad elérhetőségét, és INGYEN készítünk egy gyors Mini SEO auditot! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítjük és fenntartjuk a jogot az elutasításra.
Ingyenes SEO Auditot kérek!

Chrome Lighthouse

Ez a Chrome DevToolsba épített audit eszköz, ami nem csak végignézi az oldalad a hibák után kutatva, hanem konkrét megoldási javaslatokat és sebesség növelési ötleteket is ad. Link.

lighthouse oldal sebesség mérő

lighthouse oldal sebesség mérő

Google PageSpeed Insight

Kimondottan az oldal sebességét méri desktop és mobil környezetben is, továbbá javítási tippeket és megoldásokat ad a hibákra. Link.

Google PageSpeed Insight logo

Google PageSpeed Insight

Google Mobile Test

Kifejezetten a mobil oldalak tesztelésére készített a Google egy felületet. Ebből megtudhatjuk mennyire mobil barát az oldalunk és az esetleges hibákat is átnézhetjük.

google mobile teszt minta

google mobile teszt minta

Testmysite

Ez az oldal nem csak felméri, hogy mennyire mobil barát az oldalad és mennyire használható 3G hálózaton, hanem ad egy becslést is, hogy mennyi látogatót vesztesz el azzal, hogy ilyen lassú az oldal.

testmystie google minta

testmystie google minta

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Ez is érdekelhet:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.