Mi a Yandex?

A Yandex egy orosz multinacionális informatikai vállalat, ami egyben Oroszország legnagyobb keresőmotorját működteti a yandex.ru-t.

Yandex kereső

A yandex kereső 1997 őszén indult és hamar Oroszország és a volt Szovjetúnió területén lévő államok vezető keresőmotorja lett. A közel 60%-os részesedésével, még a Google kereső részesedését (20%) is megelőzi ebben a régióban.

A Yandex kereső fő különbsége a Google keresővel szemben, hogy az orosz nyelv erős ragozása miatt magasabb hangsúlyt fektettek a ragozott találatokra. A Yandexben tehát a ragozott és ragozás nélküli keresésekre ugyanazokat a találatokat kapjuk.

A Yandex nagyjából ugyanazokat a funkciókat tudja, mint a Google, van hangalapú keresés, térkép, automatikus kiegészítés, még a nyitólapjuk is nagyjából azonos.

Yandex analitika

A Yandex nem csak egy keresőmotor, de ő méri a nagyobb orosz weboldalak forgalmát is, hasonlóan a Google Analytics szolgáltatásához. Sajnálatos módon a Yandex forgalomfigyelő, adatgyűjtő kódja által kezelt adatokat a cég az orosz titkosszolgálattal is megosztja, ezért jól gondoljuk meg, ha használni szeretnénk.

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.