×

Yandex kereső

Csentes Zoltán    2023-05-26

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Mi a Yandex?

A Yandex egy orosz multinacionális informatikai vállalat, ami egyben Oroszország legnagyobb keresőmotorját működteti a yandex.ru-t.

Yandex kereső

A yandex kereső 1997 őszén indult és hamar Oroszország és a volt Szovjetúnió területén lévő államok vezető keresőmotorja lett. A közel 60%-os részesedésével, még a Google kereső részesedését (20%) is megelőzi ebben a régióban.

A Yandex kereső fő különbsége a Google keresővel szemben, hogy az orosz nyelv erős ragozása miatt magasabb hangsúlyt fektettek a ragozott találatokra. A Yandexben tehát a ragozott és ragozás nélküli keresésekre ugyanazokat a találatokat kapjuk.

A Yandex nagyjából ugyanazokat a funkciókat tudja, mint a Google, van hangalapú keresés, térkép, automatikus kiegészítés, még a nyitólapjuk is nagyjából azonos.

Yandex analitika

A Yandex nem csak egy keresőmotor, de ő méri a nagyobb orosz weboldalak forgalmát is, hasonlóan a Google Analytics szolgáltatásához. Sajnálatos módon a Yandex forgalomfigyelő, adatgyűjtő kódja által kezelt adatokat a cég az orosz titkosszolgálattal is megosztja, ezért jól gondoljuk meg, ha használni szeretnénk.

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS    HIRDETÉSKEZELÉS    ANALITIKA

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.