×

Yahoo - A sokoldalú szolgáltatás bemutatása!

Csentes Zoltán    2023-08-21

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

A digitális kor hajnalán, amikor az internet még csak gyerekcipőben járt, a Yahoo már jelentős szereplőként tartotta magát. Ezen az úton kísérjük végig a Yahoo kialakulását, jelentőségét és azt, hogy miként határozta meg az online keresés és kommunikáció világát.

Mi a Yahoo?

A Yahoo nem csak egy keresőmotor, hanem egy témakönyvtár és átfogó webportál is. A saját keresőtechnológiájának köszönhetően hatékony keresési eredményeket kínál, emellett számos keresési opciót is biztosít.

A Yahoo.com weboldal egyike a legtöbbet látogatott oldalaknak, mely széles körű szolgáltatásokat kínál, beleértve webportált, keresőt, könyvtárat, e-mailt, hírfolyamot, térképeket, videókat, közösségi médiaplatformokat és még sok egyebet.

Története

A Yahoo-t 1994-ben alapították Jerry Yang és David Filo, akik Stanford egyetemi hallgatókként kezdték a projektet. Kezdetben a Yahoo! Directory néven futott, és egy kézzel szerkesztett linkgyűjteményként működött, amely segített a felhasználóknak navigálni az akkor még kaotikus interneten.

A 90-es és 2000-es években a Yahoo az egyik legfontosabb portál volt az internetezők számára. Nem csak egy keresőmotorként működött, hanem egy átfogó szolgáltatásként, amely hírekhez, e-mailhez és számos más online eszközhöz biztosított hozzáférést. Ahogy az internet fejlődött, a Yahoo-nak szembe kellett néznie a versenytársakkal, mint például a Google és a Facebook és elfogadni, hogy komoly piaci részesedést veszít ezekkel szemben.

Szolgáltatások

  • Keresőmotor: Bár a Yahoo saját keresési technológiával rendelkezett, később partnerséget kötött a Binggel, hogy erősítse keresési szolgáltatásait.
  • Yahoo Mail: Az egyik legismertebb e-mail szolgáltatás, melynek milliói felhasználója vannak világszerte.
  • Yahoo Finance: A pénzügyi hírek és információk forrása, mely sokak számára elengedhetetlen a tőzsdei és gazdasági hírek követésében.
  • Yahoo News: Egy másik kulcsszolgáltatás, amely a legfrissebb híreket nyújtja világszerte.

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS    HIRDETÉSKEZELÉS    ANALITIKA

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.