×

Wordpress - A webes tartalomkezelés sztárja

Csentes Zoltán    2023-08-22

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Mi a Wordpress?

Kezdetben aWordPress egy egyszerű blogolási platform volt, amely lehetővé tette az emberek számára, hogy gondolataikat és ötleteiket megosszák az interneten. Ma azonban ez a rendszer egy komplex webtartalom kezelő rendszer (CMS), amely lehetővé teszi a felhasználók számára honlapok létrehozását és kezelését.

Tehát a WordPress egy nyílt forráskódú, PHP-alapú tartalomkezelő és blog rendszer, ami a MySQL adatbáziskezelőt használja adattárolásra.

A világon létező legjobb 1 millió weboldalból 16,7% WordPress alapú és az új weboldalak 22%-a készül WordPress-el. Ezáltal kimondhatjuk, hogy a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer ma a világhálon.

Tulajdonságai

Mobilalkalmazások

A legjobb operációs rendszereken is elérhető a WP. Ilyen például az Android, WebOs, BlackBerry, Windows Phone stb.

Sablonok

A sablon egy olyan grafikai felépítés, amely meghatározza weboldalunk megjelenését. Az adminisztrációs felületen rengeteg sablon között válogathatunk, és jelenleg több mint 1600 ingyenesen letölthető a WordPress hivatalos oldalán.

Bővítmények

A WordPress lehetővé teszi, hogy bárki könnyen fejlesszen hozzá bővítményeket és kiegészítőket. A nyílt forrású kódolás előnyeként sokezer fejlesztő osztja meg saját készítésű fejlesztéseit díjmentesen. Jelenleg a WordPress hivatalos bővítmény adatbázisában több mint 22.000 ingyenes bővítmény érhető el.

Többfelhasználós verzió

Ingyenesen elérhető bloghálózatot is készíthetünk a WP felhasználásával. Egy pár perces telepítés után létrehozhatunk korlátlan számú blogot vagy közösségi oldalt.

Widgetek

A widgetek kisalkalmazások, amelyek a weboldalunk megjelenésének szabályozásában nyújtanak segítséget. A widgetek kezelése rendkívül felhasználóbarát, az oldalunkat egyszerűen, egérrel alakíthatjuk ki a "fogd és vidd" módszerrel.

Ezek a kismodulok tipikusan a szövegterület egyik szélén, elhelyezkedő sidebar-on megjelenő dobozok. Ilyenek lehetnek például: Kereső, Legújabb kommentek, Új bejegyzések, Címkefelhő stb…

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.