×

Wikipédia - Az online enciklopédia bemutatása!

Csentes Zoltán    2023-08-22

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

A 21. század információs korszakában az embereknek folyamatosan szükségük van megbízható forrásokra. Ezen igények kielégítésében a Wikipédia vált az egyik legmeghatározóbb szereplővé, melynek hátteréről és működéséről most bepillantást nyerhetsz.

Mi a Wikipédia?

A Wikipédia egy többnyelvű, webalapú, szabadon szerkeszthető enciklopédia, melyet a nemzetközi közösség működtet. 2001-ben indult Jimmy Wales és Larry Sanger kezdeményezésére.

Több mint 61 millió cikk található és módosítható a Wikipédián 333 különböző nyelven, melyeket világszerte több mint 108 millió felhasználó szerkeszti és havi 1,7 milliárd egyedi látogató keresi fel az oldalt.

2010-ben az Index olvasói az internet 10 legnépszerűbb szolgáltatása között a Wikipédiát a harmadik olyan oldalnak ítélték ami pótolhatatlan a Google és a YouTube után.

A tartalom létrehozása és ellenőrzése

  • Szerkesztés:: A Wikipédia cikkeit önkéntesek írják és szerkesztik a világ minden tájáról, ezáltal lehetővé teszik a demokratikus tudásmegosztást.
  • Források:: A hitelesség érdekében a Wikipédia nagy hangsúlyt fektet a megbízható forrásokra való hivatkozásra.
  • Ellenőrzés:: Az új és módosított cikkek szigorú ellenőrzésen mennek keresztül, biztosítva, hogy az információk pontosak és relevánsak legyenek.

A Wikipédia jelentősége

Mivel a Wikipédia az egyik leglátogatottabb weboldal a világon, a modern társadalom egyik fő információforrásává vált. Tanulmányi, kutatási vagy általános tájékozódási célokra egyaránt használják.

A közösség szerepe

A Wikipédia nem létezne az aktív közösség nélkül, mely folyamatosan bővíti és frissíti a tartalmat. Ezen közösség erőfeszítései biztosítják, hogy a Wikipédia folyamatosan növekedjen és fejlődjön.

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS    HIRDETÉSKEZELÉS    ANALITIKA

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.