×

TikTok - A népszerű videómegosztó platform

Csentes Zoltán    2023-08-18

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Mi a TikTok?

A TikTok egy kínai eredetű közösségi média platform, amelyet elsősorban rövid, maximum 60 másodperces videók megosztására használnak a felhasználók.

Népszerűsége

A TikTok különösen a Z generáció körében népszerű, bár minden korosztályt megtalálhatunk rajta. A fiatalok körében elterjedtsége és hatása vitathatatlan, és globális jelenléte miatt számos kulturális trend kezdetét indítja el.

Adatvédelem

Mivel kínai eredetű, a TikTok adatvédelmi kérdésekkel kapcsolatban több kritikát is kapott, különösen az Egyesült Államokban. Sokan aggódnak a felhasználói adatok kezelésével és tárolásával kapcsolatban.

Tartalom szabályozása

A TikTok is, mint más közösségi média platformok, küzd a káros és félrevezető tartalmak szabályozásával. A platformnak saját irányelvei vannak a megengedett és tiltott tartalmakról.

Az alkalmazás tiltja a szexuális tartalmú anyagok közzétételét, nem engedi a gyűlöletbeszédet, ahogyan a faji és vallási megkülönböztetést sem. Továbbá tilos olyan tartalmat feltölteni, amelyen kiskorúak alkoholt, kábítószert, dohányterméket fogyasztanak vagy birtokolnak.

A TikTok mint üzlet

Hirdetési lehetőségek

A vállalkozások számára a TikTok egyre vonzóbbá válik, mivel hirdetési lehetőségek széles skáláját kínálja, beleértve a brand takeovereket, in-feed videókat és a Branded Hashtag Challenge-eket. (Nézd meg ügynökségünk csatornáját itt)

A TikTok nem csak egy egyszerű videómegosztó platform, hanem amolyan kulturális jelenséggé is vált, amely befolyásolja a zenei trendeket, a divatot és az online viselkedést világszerte. Ahogy a platform növekszik, egyre több kérdés merül fel annak biztonságával, hatásával és jövőjével kapcsolatban.

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.