×

Shopify - Teljes Útmutató az E-kereskedelem úttörőjéről!

Csentes Zoltán    2023-08-22

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Mi a Shopify?

A Shopifyegy vezető e-kereskedelmi platform, melyet kis és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok is használnak, hogy online boltjukat könnyedén létrehozzák és kezeljék.

Az intuitív kezelőfelületének és számtalan sablonjának köszönhetően még a kevés technikai tudással rendelkezők számára is egyszerűvé válik egy online üzlet megnyitása.

A Shopify története 2004-ben kezdődött, amikor Tobias Lütke, Daniel Weinand és Scott Lake úgy döntöttek, hogy elindítanak egy snowboard webáruházat, a Snowdevil-t.

Azonban a rendelkezésre álló e-kereskedelmi megoldások nem feleltek meg elvárásaiknak, ezért saját kezükbe vették az irányítást és kifejlesztették a CMS-t, amelyet elképzeltek.

Bár eredetileg csak saját üzletük számára hozták létre, látva más vállalkozók hasonló kihívásait, 2006-ban úgy döntöttek, hogy a nagyközönség számára is elérhetővé teszik a platformot.

Jellemzői

  • Nem szükséges tervezési tapasztalat, sokezer sablon közül lehet válogatni és egy délután alatt kialakíthatod álmaid boltját, amely elkápráztatja a látogatókat.
  • Nincsenek korlátok a termékfeltöltés terén, bármennyit hozzáadhatsz. Állítsd be az árat több tényező alapján, mint például mennyiség vagy szállítási költség.
  • Alkalmazd a kedvezménykódokat vagy generálj kuponokat az ügyfelek számára. Készíthetsz részletes jelentéseket a boltodba látogatókról és a vásárlókról.
  • Nincs szükség leltárra. Használhatod a egy dropshippingopciót az Oberlón keresztül, így választhatsz termékeket az értékesítéshez anélkül, hogy saját készleted lenne vagy foglalkoznod kellene a termékek csomagolásával és szállításával.

Előnyei

  • Kevés tudással is gyorsan és könnyen elkészítheted a webáruházad.
  • Sok ezer keresőoptimalizált sablon közül lehet választani.
  • Nem kell félni a domain és a tárhely miatt, ezeket tartalmazza.
  • Támogatja a legelterjedtebb fizetési módokat.
  • Rendelkezik supporttal.
  • Rengeteg ingyenes online képzés és tanfolyam van hozzá.

Hátránya

Természetesen nem minden tökéletes. A shopify motornak sajátos rendszere van, ami nem minden esetben a legoptimálisabb keresőoptimalizálás szempontjából.

Sajnos több dologban is kompromisszumot kell kötnününk, de szerencsére a cég folyamatosan fejleszti a motort, így elfogadható alapot biztosít a legtöbb vállalkozás számára.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS    HIRDETÉSKEZELÉS    ANALITIKA

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.