Organikus forgalom

<< vissza a szótárhoz

Az organikus forgalom alatt szigorúan az ingyenes, keresőmotorokból származó forgalmat értjük. Kihangsúlyozom, hogy ingyenes, mivel a keresőtalálatok felső pár megjelenése fizetett hirdetés és ezek nem számítanak bele az organikus forgalomba.

Google organikus találati lista helye

a fizetett hirdetések után az organikus találati lista következik

Amikor keresünk valamit például a Google keresőjében, akkor a találati lista első pár eleme fizetett hirdetés lesz. Ide csak akkor tudunk bekerülni, ha fizetünk érte. A fizetett hirdetések után viszont az organikus - nem fizetett - találatok következnek, ahova már bárki bekerülhet egy kis keresőoptimalizálással.

A keresőoptimalizálás során úgy optimalizáljuk az oldalunkat, hogy az bizonyos kulcsszavakra, az organikus találati lista minél jobb pozíciójában jelenjen meg.

A jó pozíció azért nagyon fontos, mert az emberek 90%-a csak a találati lista első oldalát nézi végig, és ezek 50%-a az első találatra fog kattintani!

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.