×

Organikus forgalom

Csentes Zoltán    2023-05-26

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Az organikus forgalom alatt szigorúan az ingyenes, keresőmotorokból származó forgalmat értjük. Kihangsúlyozom, hogy ingyenes, mivel a keresőtalálatok felső pár megjelenése fizetett hirdetés és ezek nem számítanak bele az organikus forgalomba.

Google organikus találati lista helye

a fizetett hirdetések után az organikus találati lista következik

Amikor keresünk valamit például a Google keresőjében, akkor a találati lista első pár eleme fizetett hirdetés lesz. Ide csak akkor tudunk bekerülni, ha fizetünk érte. A fizetett hirdetések után viszont az organikus - nem fizetett - találatok következnek, ahova már bárki bekerülhet egy kis keresőoptimalizálással.

A keresőoptimalizálás során úgy optimalizáljuk az oldalunkat, hogy az bizonyos kulcsszavakra, az organikus találati lista minél jobb pozíciójában jelenjen meg.

A jó pozíció azért nagyon fontos, mert az emberek 90%-a csak a találati lista első oldalát nézi végig, és ezek 50%-a az első találatra fog kattintani!

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS    HIRDETÉSKEZELÉS    ANALITIKA

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.