×

Instagram - A közösségi média világa!

Csentes Zoltán    2023-08-22

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Az Instagram egy közösségi média platform, amely kifejezetten a képek és videók megosztására lett kialakítva, és több mint 1 milliárd ember használja egy hónapban.

Indulása óta a platform jelentős változásokon ment keresztül, de alapvető lényege a vizuális tartalom középpontba állítása változatlan maradt. A mai fiatalok ezt a közösségi platformot részesítik előnyben, és egyre többen regisztrálnak át a régebbi oldalakról mint például a facebook.

Ezért nagyon fontos, hogy jobban megismerjük az instagram működését, mert napjainkban már szinte mindenki csak ezt használja, és a céged online marketing optimalizálásában is nagy szerepet tölt be.

Mi az Instagram?

Az Instagram neve az instant photos és a telegram szavak összevonásából született, és mára a képek és videók megosztásának egyik legfontosabb platformjává vált. Hazánkban sokan csak úgy hívják, hogy Insta.

Tulajdonságai

  • Képmegosztás: Lehetőséget biztosít arra, hogy a felhasználók képeket osszanak meg, amelyeket különböző filterekkel személyre szabhatnak.
  • Videómegosztás: Rövid, maximum 60 másodperces videók feltöltésére ad lehetőséget.
  • Instagram Stories: Ideiglenes tartalmak, amelyek 24 óra elteltével automatikusan eltűnnek.
  • Instagram Live: Élő közvetítési funkció, amelyben a felhasználók élőben oszthatnak meg tartalmakat.
  • IGTV: Hosszabb, akár 1 órás videók megosztására alkalmas funkció.

Bár a platform alapvetően a képekre összpontosít, a videók szerepe is egyre növekszik, különösen az IGTV bevezetése óta. Az Instagram használata hasonlóan működik, mint a YouTube vagy a Facebook minden felhasználó saját profillal rendelkezik.

A felhasználók követhetik egymást, és a követett személyek által megosztott tartalmak megjelennek a követők hírfolyamában. Amikor egy tartalmat osztasz meg, az megjelenik a profilodon. Ha a profilod nyilvános, bárki megtekintheti, de ha privátra van állítva akkor csak a követőid láthatják.

A platform külön opciót is kínál arra, hogy magánszemélyként vagy üzleti célra szeretnéd használni. A mobil alkalmazás a legkedveltebb módja az Instagram használatának. A kezdetektől fogva elsősorban mobilhasználatra fejlesztették ki, így a mobilfelületen sokkal gazdagabb és sokoldalúbb funkciókat találhatunk, mint az asztali változatban.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.