×

Google képkeresés - A képek világa a keresőben

Csentes Zoltán    2023-08-21

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Mi a Google képkereső?

A Google Képkeresés egy keresőszolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy képeket keressenek a világhálón. Nem egyszerűen szövegalapú keresésről van szó, itt a vizuális információké a főszerep.

A Google képes keresője az interneten található összes kép között képes keresni.

Hogyan működik?

Amikor a Google képkeresőjét alkalmazzuk, a böngésző átnézi a képeken szereplő tartalmakat, kiválasztja a fotó jellemző színeit, megállapítja annak méretét és más alapvető jellemzőket is azonosít.

Emellett a képfájlokhoz kapcsolódó metaadatokat is tanulmányozza, továbbá a fájl neve vagy a képhez rendelt alt szöveg is lehet a keresés alapja. Azon túlmenően az adott weboldalt is elemzi, ahol a kép szerepel, és az ottani, képhez közeli szöveges tartalmat is értelmezi.

A Google egy rendkívül alapos feltérképezést végez, mielött eldönti, hogy melyek azok a képek amelyek a legrelevánsabbak a számunkra. Ez a folyamat számunkra szinte felfoghatatlan, de a böngészőnek csak egy pillanat, és máris megjelennek a kapott találatok.

Mikor ajánlott használni?

  • Ha szeretnénk megtalálni egy kép forrását.
  • Személyekre szeretnénk rákeresni.
  • Képgyűjteményt akarunk csinálni.
  • Olyan képeket szeretnénk keresni amelyek hasonló témájúak.

A Google Képkeresés nem csak egy további keresési eszköz a Google palettáján. Ez egy erőteljes, vizuális alapú keresőmotor, amely az interneten található képek milliárdjait teszi könnyen elérhetővé és értelmezhetővé a felhasználók számára. Ha pedig keresőmotorról beszélünk, akkor optimalizálni is lehet a képeket

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.