×

Facebook - A közösségi platform

Csentes Zoltán    2023-10-31

Főoldal> SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Mi a facebook?

A Facebook egy online közösségi média platform, amit 2004-ben Mark Zuckerberg alapított. Az oldal lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy profilt hozzanak létre, ismerősökké fogadjanak másokat, fotókat és videókat osszanak meg, és különböző csoportokhoz csatlakozzanak.

Az évek során a Facebook számos új funkciót és alkalmazást integrált, például a Facebook Messenger üzenetküldőt és a Marketplace vásárlási platformot. A Facebook egyike a világ legnagyobb közösségi hálózatainak, több milliárd aktív havi felhasználóval világszerte.

Funkciók és szolgáltatások

  • Profil létrehozása: Minden felhasználó személyes profilt hozhat létre, ahol megoszthatja adatait, fotóit és gondolatait.
  • Üzenetküldés: A Messenger alkalmazáson keresztül lehetőség van szöveges, hang és videóüzenetek küldésére.
  • Közösségi csoportok: Témakörök szerint rendezett közösségek, ahol hasonló érdeklődésű emberek találkozhatnak.
  • Hirdetések: A Facebook egy erős marketing platform, ahol vállalkozások célzott hirdetéseket adhatnak fel.

Jelentősége az üzleti világban

A Facebook nem csak az egyének, de a vállalkozások számára is fontos platformmá vált. A Facebook Ads segítségével lehetőség van pontos célzásra és mérhető eredmények elérésére. Ezen kívül az oldalak és csoportok segítségével közvetlen kapcsolatba léphetnek a célközönségükkel.

Biztonsági kérdések

Ahogyan a Facebook népszerűsége növekszik, úgy válnak egyre relevánsabbá a biztonsági és adatvédelmi kérdések. A platform több botrányt is megélt már ezen a téren, ezért fontos a felhasználóknak odafigyelniük, milyen információkat osztanak meg.

A Facebook egy rendkívül sokoldalú platform, amely számos lehetőséget rejt magában. Legyen szó személyes kapcsolatok ápolásáról, üzleti tevékenységről vagy akár társadalmi ügyek megvitatásáról, a platformot érdemes ismerni és okosan használni.

A Facebook politikai hatása

A Facebook használatával kapcsolatban több ország is aggályokat fogalmazott meg a létezése óta, és ez a helyzet napjainkban is így van. 2010-ben Szíria, Kína, Irán, Bangladesh és Pakisztán is intézkedéseket hozott a platform korlátozása érdekében.

A kínai hatóságok egy 2009-ben, Ürümcsiben történt, 140 ember életét követelő zavargás után határoztak úgy, hogy a Facebook-ot elérhetetlenné teszik az országban.

Emellett további népszerű közösségi oldalak, mint például a Twitter és a YouTube-ot is korlátozzák. A Kínai Nagy Tűzfal keretében a Facebook elérését az egész ország területén azóta is blokkolják.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS    HIRDETÉSKEZELÉS    ANALITIKA

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.