Duplikált tartalom jelentése SEO-ban

<< vissza a szótárhoz

A duplikált tartalom a SEO egyik fő ellensége! Duplikált tartalomról akkor beszélünk, ha egy tartalom több oldalon is elérhető, ne adj Isten több oldal teljesen megegyezik.

Minden oldalunkon egyedi tartalomnak kell szerepelnie! Ha az oldal több, mint 85%-a megegyezik egy másik oldaléval, akkor a SEO toolok már duplikált tartalom hibát jeleznek. Ha az algoritmus duplikált oldallal találkozik, akkor csak az egyiket fogja indexelni és nem biztos, hogy nekünk ez jó. Rosszabb esetben manipulációnak érzékeli és még büntetést is kapunk! Ezen felül a duplikált oldalak a link profilunkat is rontják!

Ha nem kezeljük le megfelelően a duplikált tartalmakat, akkor a google algoritmusának kell kiválasztania, melyik oldalt részesítse előnyben, a linkerő az oldalak között szét fog aprózódni ahelyett, hogy egy oldalt erősítenénk.

Sok esetben akár büntetést is kaphat egy oldal, ha egyértelműen manipuláció áll a háttérben.

A duplikált tartalom kezelésére több eszköz is létezik. Az egyik a Canonical tag használata. Ezzel a taggel megadhatjuk a kereső algoritmusnak, hogy a melyik oldalt tekintjük eredetinek, és mellyeket másolatnak.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.