×

Drupal - A nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer

Csentes Zoltán    2024-01-12

Főoldal> SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Mi a drupal?

A Drupal egy PHP-ben írt nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS), amely lehetővé teszi weboldalak és alkalmazások dinamikus és interaktív létrehozását.

Kifejezetten erős a közösség által támogatott kiterjeszthetősége, moduláris felépítése és a sokoldalúsága miatt. A Drupal-t különböző típusú webhelyek létrehozására használják, beleértve blogokat, vállalati portálokat, kormányzati weboldalakat és e-kereskedelmi oldalakat.

Napjainkban több nagy látogatottságú oldalon alkalmazzák mint például a Spread Firefox vagy a KernelTrap. Igen nagy népszerűségnek örvend a közösségi oldalak létrehozásánál is.

Mit jelent a drupal mint szó?

A "Drupal" szó eredete a holland "druppel" szóból származik, ami angolul "csepp"-et jelent. Ez a megnevezés a drop.org weboldal nevéből ered, amelynek kódjai képezték a Drupal alapját.

Dries Buytaert eredetileg "dorp"-nak, azaz "falunak" szándékozta elnevezni az oldalt, azonban egy elütés következtében arra jutott, hogy így jobban hangzik.

Története és fejlődése

A Drupal 2001-ben indult Dries Buytaert által. Kezdetben egy egyszerű fórumként indult, de hamarosan egy sokoldalú CMS rendszerré fejlődött. A rendszer magja (Drupal Core) folyamatos fejlesztésekkel bővül, amelyek jobb teljesítményt, biztonságot és felhasználói élményt biztosítanak.

Jellemzők és funkciók

  • Moduláris kialakítás: A Drupal rendszerének egyik fő erőssége a moduláris felépítés, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy testreszabják és bővítsék webhelyeik funkcionalitását.
  • Felhasználói kezelés: Kiterjedt felhasználókezelési lehetőségeket kínál, beleértve a felhasználói szerepek és engedélyek testreszabását.
  • Tartalomkezelés: Rugalmas tartalomkezelést biztosít, lehetővé téve a tartalom könnyű szerkesztését és kezelését.
  • SEO barát: A Drupal kiválóan optimalizálható a keresőmotorok számára, ami elősegíti a weboldalak jobb online láthatóságát.

A Drupal egy erőteljes és rugalmas CMS, amely kiválóan alkalmas különféle típusú webhelyek létrehozására. Moduláris felépítése, erős közösségi támogatás és SEO barát jellemzői teszik vonzó választássá vállalkozások és fejlesztők számára egyaránt.

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.