DR - Domain Rating

<< vissza a szótárhoz

A DR (Domain Rating) hasonlóan a MOZ által kifejlesztett DA (Domain Authrority) értékhez egy belső mutató az Ahrefs eszközben. A DR érték egy weboldal backlink profiljának minőségére létrehozott Ahrefs mutató.

Ahrefs DR mutató

A DR egy 0 és 100 közötti érték lehet. Minél magasabb ez a szám, annál erősebb backlink profillal rendelkezik az adott weboldal az Ahrefs adatbázisában.

Attól, hogy egy domain DR értéke magas, még nem jelenti azt, hogy számunkra többet ér bármelyik más weboldalnál!

Ugyanis, ha egy 10-es DR értékű oldalról kapunk egy linket, ami csak három másik oldalra hivatkozik még, az sokkal többet fog érni számunkra, mint egy 80-as DR értékű oldalról jövő backlink, amiről több ezer másik link mutat ki.

Fontos, hogy a DR érték nincs összefüggésben a Google algoritmussal. Ezt a mutatót inkább csak arra használhatjuk, hogy kiválasszuk az esetleges link-partnereinket a linképítés során.

Az is tény, hogy sajnos az Ahrefs algoritmusa nagyon könnyen manipulálható, átverhető és így sok esetben téves képet kaphatunk egy weboldal backlink profiljáról.

A DR mutatóról bővebb információt olvashatsz az Ahrefs oldalán.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.