×

DR - Domain Rating

Csentes Zoltán    2023-08-14

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Mi a Domain Rating?

A DR (Domain Rating) hasonlóan a MOZ által kifejlesztett DA (Domain Authority) értékhez egy belső mutató az Ahrefs eszközben. A DR érték egy weboldal backlink profiljának minőségére létrehozott Ahrefs mutató.

Az Ahrefs jelentős nevet vívott ki magának a SEO (Search Engine Optimization) és linképítés terén. Az online tool használata segíti a weboldal tulajdonosokat és a szakembereket abban, hogy nyomonkövessék és tovább javítsák webhelyeik teljesítményét.

Ahrefs DR mutató

Ahrefs DR mutató

A DR egy 0 és 100 közötti érték lehet. Minél magasabb ez a szám, annál erősebb backlink profillal rendelkezik az adott weboldal az Ahrefs adatbázisában.

Attól, hogy egy domain DR értéke magas, még nem jelenti azt, hogy számunkra többet ér bármelyik más weboldalnál!

A DR és a relevancia

Amennyiben egy 10-es DR értékű oldalról kapunk egy linket, ami csak három másik oldalra hivatkozik még, az sokkal többet fog érni számunkra, mint egy 80-as DR értékű oldalról jövő backlink, amiről több ezer másik link mutat kifele.

Fontos, hogy a DR érték nincs összefüggésben a Google algoritmussal. Ezt a mutatót inkább csak arra használhatjuk, hogy kiválasszuk az esetleges link-partnereinket a linképítés során, ahonnan értékes hivatkozásokat szerezhetünk.

Megbízhatósága és korlátai

Az is tény, hogy sajnos az Ahrefs algoritmusa nagyon könnyen manipulálható, átverhető és így sok esetben téves képet kaphatunk egy weboldal backlink profiljáról.

A DR mutatóról bővebb információt olvashatsz az Ahrefs oldalán.

A Domain Rating (DR) egy nagyon hasznos mutató, amely lehetővé teszi, hogy pontosabb képet kapjunk a weboldalak minőségéről és teljesítményéről. A DR-t figyelve könnyebben azonosíthatunk erős backlink profilokkal rendelkező oldalakat, ami segíthet a linképítési stratégiánk kidolgozásában.

Azonban fontos, hogy ne csupán a Domain Rating-re támaszkodjunk, hiszen más tényezők is meghatározóak. A relevancia, a tartalom minősége és az organikus forgalom továbbra is kiemelt szerepet játszik a weboldalunk sikerében

A Google algoritmusa összetett és folyamatosan változik, így mindig szükség van az átfogó SEO stratégia alkalmazására.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.