×

DA - Domain Authority

Csentes Zoltán    2023-08-14

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Mi a Domain Authority?

A DA (Domain Authority) a MOZ által kifejlesztett keresőmotor rangsor mutató, ami azt jelzi, hogy milyen jól teljesít egy weboldal a SERP-ben. A DA értéke 1 és 100 közötti érték lehet. Minél magasabb az érték, annál erősebb az adott weboldal a keresőkben.

A DA mutató több faktort figyelembe vevő, kalkulált szám, aminek csak egyik része a weboldalra mutató hivatkozások száma.

A Domain Authority jelentősége

Bár a Google felhívja a figyelmet, hogy ez nem olyan mutató, amit figyelembe vesznek a rangsorolásnál, arra mindenképpen jó, hogy a weboldalunkat össze tudjuk hasonlítani más oldalakkal.

A magas DA értékekkel rendelkező weboldalak jelzik, hogy erős és magas minőségű tartalmakat kínálnak a felhasználók számára.

Ha kíváncsi vagy a weboldalad DA értékére, akkor a MOZ Link Explorer használatával hamar kiderítheted.

Mi számít jó értéknek?

Magas pontszámokat azok a weboldalak érhetnek el, amelyekre nagy mennyiségben mutatnak jó minőségű külső hivatkozások. A kevésbé ismert, és kisebb weboldalak, amelyeknek kevesebb hivatkozása van, alacsonyabb pontszámot kapnak.

Fontos még megemlíteni, hogy egy exponenciális skáláról beszélünk, tehát a 10-es értékről 20-as értéket elérni könnyebb, mint 20-ról a 30-ast megszerezni. Értelemszerűen az új weboldalak (domainek) 1-es pontszámról indulnak.

Nem szükséges azonnal magas DA pontszámra törekedni, de érdemes azon dolgozni, hogy jobb eredményt érjünk el, mint a közvetlen versenytársaink. A DA egy hasznos mutató a linképítéshez és a jó minőségű domainek kereséséhez.

Összefoglalva tehát, a Domain Authority egy fontos mérőszám a weboldalak rangsorolásában, de ne felejtsük el, hogy más tényezők is befolyásolják az oldalunk teljesítményét. Az erős és releváns tartalom biztósítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az oldalunk sikeres legyen.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS    HIRDETÉSKEZELÉS    ANALITIKA

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.