Breadcrumb jelentése és használata

<< vissza a szótárhoz

A breadcrumb jelentése

A breadcrumb jelentése “kenyérmorzsa”, egy navigációs séma, ami megmutatja a felhasználónak mi az aktuális tartózkodási helye az általa látogatott weboldalon.

A breadcrumb navigáció pontosan megmutatja a felhasználónak, hogy az adott weboldal melyik kategóriájának alkategóriájában tartózkodik éppen. Ennek segítségével a felhasználó könnyedén visszatérhet egy korábbi szintre a weboldal szerkezetében.

Breadcrumb hasznáata

Ha a weboldal nagy méretű hierarchikusan rendezett kategóriákból és alkategóriákból áll, akkor nagyon ajánlott a használata. Erre egy jó példa a webáruház, ahol a termékek sok alkategóriába sorolhatóak be.

Amikor a látogató a keresőből egy termékoldalra érkezik, akkor a breadcrumb mutatja számára, hogy éppen melyik kategória termékét nézi.

Az egyszintes weboldalakon amiknek a tartalmai nincsenek hierarchikus szintekbe vagy csoportokba rendezve, nem érdemes Breadcrumbot használni.

Miért érdemes Breadcrumbot használni?

  • Segíti a felhasználó navigációját
  • Segíti a robotokat az oldalstruktúra megértésében
  • Csökkenti a kattintások számát
  • Kis helyet foglal el a képernyőn
  • Csökkenti a visszafordulási arányt

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.