×

A Branded kulcsszó jelentése

Csentes Zoltán    2023-07-28

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Branded kulcsszó jelentése

A keresőoptimalizálásban a kulcsszavaknak több fajtáját különböztetjük meg. Branded kulcsszónak nevezünk minden olyan cégspecifikus kulcsszót vagy kifejezést, amiben megtalálható a cégnevünk, brandünk, domain nevünk vagy ezeknek valamilyen kombinációja.

A branded kulcsszavak közé még besorolható minden olyan terméknév, szolgáltatásnév is, ami egyedi és csak az adott céghez köthető. De branded kulcsszó lehet például az üzletünk címe, telefonszáma, adószáma, email címe is, mivel az is csak az adott céghez tartozik.

Minden egyéb, ebbe a kategóriába nem sorolható kulcsszót non-branded kulcsszónak nevezünk. A branded kulcsszavakkal illik az első három pozícióban jönni, mivel ezekre tényleg relevánsnak kell lennie az oldalunknak.

A Branded kulcsszó a márkaépítés fontos fogalma, amelyre a vállalatok és márkák nagy figyelmet fordítanak. Ez a kifejezés azt jelenti, hogy a vállalat vagy termék egyedi, jól felismerhető és megkülönböztethető márkaképet és identitást hoz létre a piacon.

A Branded stratégia célja az, hogy a fogyasztók azonosítsák és kapcsolódjanak a márkához, és előnyben részesítsék azt a versenytársakkal szemben.

Mi tesz valamit Brandeddé?

A Branded jelző egy termék vagy szolgáltatás erős márkaképét és megkülönböztető jegyeit takarja. Ez magában foglalja a vállalat vagy termék nevének, logójának és szimbólumainak egyedi és könnyen felismerhető kialakítását.

Emellett a Branded magába foglalja az értékek, az üzenetek és a vállalati kultúra hatékony kommunikációját is.

Miért fontos a Branded stratégia?

A Branded stratégia kiemelkedő fontossággal bír a versenyképes piacon. Egy erős és jól felismerhető márka segít a vállalatnak kitűnni a tömegből és kiépíteni a fogyasztók bizalmát és hűségét.

A Branded stratégia lehetővé teszi a márkának, hogy összekapcsolja magát a minőséggel, megbízhatósággal és pozitív érzelmekkel, ami elősegíti a termékek és szolgáltatások értékesítését.

A Branded kulcsszó jelentősége a digitális világban

A digitális korban a Branded stratégia még nagyobb jelentőséggel bír. Az online térben a vállalatoknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a weboldalak, közösségi média jelenlét és online tartalom kialakítására.

Az online branded lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat interaktív kapcsolatot alakítson ki a fogyasztókkal, és megerősítse a márkaidentitást.

A Branded kulcsszó fontossága a marketing és a reklám területén is kiemelkedő. A vállalatoknak figyelembe kell venniük a Branded stratégiát, amikor tervezik és kivitelezik a marketingkampányokat, az online hirdetéseket és a társadalmi média tevékenységeket.

Az egyedi és azonosítható brand megjelenés és az üzenetek következetes átadása kulcsfontosságú ahhoz, hogy hatékonyan érjék el a célcsoportot és építsék a márkájukat.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.