×

Az Online Naplózás és Tartalommegosztás

Csentes Zoltán    2023-08-23

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

A digital marketing világában a blog egy erős eszköz a weboldalak számára, különösen a keresőoptimalizálás terén. De miért is olyan fontos a blog?

A Blog jelentése

A Blog egy internetes újság vagy napló, melyen az emberek gondolataikat és élményeiket osztják meg. Legtöbbször egy weboldal részeként működik, de léteznek személyes és üzleti jellegű blogoldalak is.

A blogokban megjelenő tartalmak közé tartoznak a szöveges leírások, képi anyagok, videók és hangfelvételek. A "blog" kifejezés az eredeti "weblog", azaz "webes napló" szóból ered.

Egy blog lehet mindenki számára nyitott vagy privát. Ebben az esetben a blog tulajdonosa dönti el, hogy kik olvashatják. Ha a blog nyilvános, akkor azt bárki meglátogathatja, akárcsak egy hagyományos weboldalt, és különböző linkeken, könyvjelzőkön keresztül vagy az oldal címének közvetlen beírásával az URL sávba érhetőek el.

Egy blog lehetőséget biztosít arra, hogy rendszeresen új és friss tartalmat adjunk a weboldalunkhoz. A keresőmotorok, mint a Google, előnyben részesítik az aktív weboldalakat, amelyek gyakran frissülnek új tartalommal.

Hivatkozások

Belső hivatkozások: A blogbejegyzésekben történő belső hivatkozásokkal javítható az oldalon belüli navigáció és növelhető az oldalon töltött idő.

Külső hivatkozások: Egy jó minőségű és értékes blogbejegyzés vonzó lehet más weboldalak számára is, így külső hivatkozásokat generálhat, ami növeli a weboldal hitelességét a keresőmotorok szemében.

Tartalom minősége

A tartalmas és minőségi blogbejegyzések az olvasók és a keresőmotorok számára is előnyösek. Minél tartalmasabb és relevánsabb egy blog, annál valószínűbb, hogy magasabb rangsorolást ér el, és az olvasók is hosszabb ideig maradnak az adott weboldalon.

Típusai

  • videó
  • szakmai
  • hír
  • politikai
  • céges
  • spam ( Amit linkelésre hoztak létre Semmire nem jó!)

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.