×

Mi a Bing kereső

Csentes Zoltán    2023-07-27

Főoldal >  SEO szótár

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Mi a Bing

A Bing egy keresőmotor, amelyet a Microsoft vállalat fejlesztett ki. Célja, hogy segítse a felhasználókat az interneten történő keresésekben, és széles körű információkhoz, szolgáltatásokhoz nyújtson hozzáférést.

A Bing a Google keresőmotorral versenyez a nyugati piacon, és számos hasonló szolgáltatást kínál, mint a keresési találatok, képkeresés, térképek, hírek, időjárás, sporteredmények és még sok más.

A Bing a világ harmadik leggyakrabban használt keresőmotorja a Google, és a Kínai Baidu után! Állítólagosan 90%-ban mesterséges intelligencián alapszik a működése.

A Bing keresőmotor egy egyszerű és intuitív kezelőfelülettel rendelkezik, ahol a felhasználók megadhatják a keresési kulcsszavakat, melyekből a Bing keresési eredményeket jelenít meg számukra.

Az algoritmus és a rangsorolási módszerek segítségével releváns találatokat és információkat próbál megjeleníteni a felhasználók számára.

A Bing és a Google közötti különbségek

Fontos megemlíteni, hogy a két keresőmotor között különbségek is vannak. Például a Bing találati sorrendje és a friss információk kezelése eltér a Google keresőhöz képest. Mindazonáltal mindkét keresőmotornak megvannak a saját erősségei és funkciói, és a felhasználók dönthetnek, hogy melyiket preferálják az internetes keresésekhez.

A keresőmotorok különböző algoritmusokat és rangsorolási módszereket használnak a találatok megjelenítéséhez. Ennek eredményeként azonos kulcsszavakra történő keresésnél az eredmények sorrendje eltérő lehet a két keresőmotorban.

A Google keresőmotor kiemelt figyelmet fordít a friss információkra és a keresési frissességre. Ez azt jelenti, hogy amikor hírcikkeket vagy aktuális információkat keresünk, a Google valószínűleg a legfrissebb eredményeket fogja megjeleníteni az első helyeken. A Bing pedig ezen a téren kevésbé hangsúlyos.

A keresőmotorok felhasználói felülete és designja is eltérő. A Google-nek egyszerű fehér háttere van, középen egy keresősávval és néhány alapvető gombbal. A Bing háttere látványosabb, és a keresősáv nem középre került.

Pontosság a Google és a Bing között

A keresőmotorok közötti pontosságot nehéz általánosan értékelni, mivel az mindig függ az adott keresési szövegtől és a felhasználói preferenciáktól. Mindkét keresőmotor komplex algoritmusokkal rendelkezik, amelyek az adott kulcsszavak alapján próbálják meghatározni a releváns találatokat.

A Google régóta vezető szerepet tölt be a keresőmotorok között, és elismert a keresési eredmények nagy pontosságával. Ugyancsak a Google rendelkezik a világ legnagyobb webes tartalom gyűjteményével és adatbázisával, amely lehetővé teszi számára, hogy széleskörű információkat kínáljon a felhasználók számára.

A Bing is jelentős erőforrásokkal rendelkezik, és folyamatosan fejleszti algoritmusait és technológiáit. Az elmúlt években jelentős javulásokat ért el a releváns találatok és a felhasználói élmény terén.

Bing a mobilon

A Google-hoz hasonlóan a Bing is biztosítja keresőszolgáltatását mobiltelefonokra, ami Android és IOS készülékeken is igénybe lehet venni. A Binget lehet használni keresésre, de tartalmaz néhány plussz funkciót is:

  • NFU: Ha rendelkezel szabadidővel és szeretnéd elfoglalni magad, akkor ez a funkció játékokat és kérdőíveket biztosít a számodra.
  • GAS: Ez a funkció felsorolja számodra a közeledben lévő benzinkutakat és üzemanyag árakat.
  • NEAR ME: Ez a funkció a telefon GPS-e segítségével listázza a közeledben lévő látnivalókat, és azokat az éttermeket amelyek jó értékelést kaptak.

A mobilalkalmazás kényelmes és egyszerű módja annak, hogy a felhasználók ezt a keresőt használják mobil eszközeiken. Az alkalmazás számos hasznos funkciót kínál, amelyek segítségével könnyen megtalálhatók az információk, amire szükség van.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS    HIRDETÉSKEZELÉS    ANALITIKA

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.