Baidu kereső

<< vissza a szótárhoz

Mi a Baidu

A Baidu a legkedveltebb keresőmotor Kínában és a világ egyik legnagyobb óriás vállalata is egyben.

Mondhatni a Kínai Google-ként is emlegetik. Ez azért van, mert a két keresőmotor nagyon hasonlít egymásra. A Baidu 2000-óta elérhető és azóta csak egyre jobban nőtt! 

A Baidu sok keresési lehetőséget kínál pl. képek, webhelyek de van külön email, és online térképük is.

A Baidu története

2000 január 1-én alapította Robin Li és Eric Xu, a keresőmotor nagyon hamar híres lett Kínában, és nagyon sok felhasználó kezdte el használni. A Baidu csak 2005-ben lett elérhető, de már az első napon hatalmas profitot hozott a cégnek.

Ez annak is volt köszönhető, hogy Kínában nagyon szigorú digitális törvények vannak és eleinte a Google-el versenyzett, de 2010-től Kína tiltólistára helyezte a Google szolgáltatásait, Pl. (Kereső, Gmail, Drive) stb.. Ezért 2013 végére a Google keresési  részesedése 1%-k körülire esett vissza. Így a Baidu nagyon erős győzelmet arathatott Kínában.     

Érdekességek a Baiduról

  • A Baidu jelentése: százszór vagy számtalanszor!
  • Kínában a tencent és az alibaba után a harmadik legerősebb vállalat!
  • A Kínai tiltásoknak köszönhetően számos kulcsszavakat letiltottak, hogy a keresők ne férjenek hozzá a kényes tartalmakhoz.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.