Az átirányítási lánc és átirányítási hurok

<< vissza a szótárhoz

Bizonyos oldalak átirányítása elkerülhetetlen, ezzel nincs is baj. Baj akkor van, ha olyan oldalra irányítunk át, ami már egyszer átirányít máshova. Ilyenkor átirányítási láncról beszélünk.

Minél több oldalon megy át egy átirányítás, annál nehezebb a kereső algoritmus dolga. Nem csak az index büdzsét pazaroljuk ezzel, hanem a betöltési idő is nő, és ezzel romlik a rangsorolásunk. 

A Google egyébként maximum 5 átirányítást követ le, ha utána sem jut el a céloldalra, akkor nem fogja azt beindexelni.

Egy megfelelően karabantartott oldalon optimális esetben nem lehetne sem belső, sem külső átirányított link. A technikai SEO egyik részfeladata, hogy ezeket az átirányításokat megkeressük és megszüntessük.

Átirányítási hurok

Az átirányítási láncok legrosszabb esete, amikor az átirányított oldal visszairányít a kiindulóra és ilyenkor egy végtelen átirányítási hurkot kapunk. Az átirányítási hurkok lehetetlenné teszik az oldal indexelését, így ezeket eldobja a kereső robot. 

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.