Átirányítás

<< vissza a szótárhoz

Átirányításnak hívjuk azt a folyamatot, amikor a linkben szereplő URL egy másik URL-re van irányítva. Ilyenkor a látogató sokszor észre se veszi, hogy nem azon az URL-en van amit lekattintott, viszont a kereső algoritmusok nagyon is.

Bizonyos oldalak átirányítása elkerülhetetlen, például véglegesen megszűnt oldal átirányítása, szerver karbantartás esetén a látogatók átirányítása, stb. ezzel nincs is baj. Baj akkor van, ha például olyan oldalra irányítunk át, ami már egyszer átirányít máshova. Ilyenkor átirányítási láncról beszélünk.

Az átirányításoknak több fajtája létezik:

  • ideiglenes átirányítás
  • végleges átirányítás

Ideiglenes átirányítás

Az ideiglenes átirányítás (302,303,307) azt mondja a kereső robotnak, hogy az oldal csak ideiglenesen lett átirányítva az új helyre. Ezért az algoritmus folytatja az átirányított oldal indexelését, viszont az új oldal így semmilyen linkerőt nem kap.

Végleges átirányítás

A végleges átirányítással (301, 308) azt mondjuk a kereső algoritmusoknak, hogy az átirányított URL véglegesen megszűnt, és helyette az újat vegye figyelembe, azt indexelje, és az kapja a linkerőt.

A sok átirányítás pazarolja az index büdzsét, és a látogatókat is összezavarja. Sokan azt mondják, hogy az ilyen átirányításokkal - bár minimálisan, de - csökken az átadott linkerő.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.