Árva / Orphaned oldal

<< vissza a szótárhoz

Gyakran előforduló hiba a SEO auditok során az orphaned oldalak megjelenése a sitemapban. Az árva oldalak (orphaned pages) olyan oldalak, amikre egyáltalán nincs belső hivatkozásunk. Ezeket az oldalakat esélyük sincs a látogatóknak megtalálniuk a weboldalunkat böngészve, mivel nem mutat rájuk belső link.

Ha ilyen oldal található a sitemap-ben, attól függetlenül beindexelik a keresők. De ha már van egy működő, értékes oldalunk a sitemap-ben, miért ne hivatkoznánk rá belső linkkel?

Az árva oldal hiba gyakran akkor szokott létrejönni, ha változtatunk a menü struktúránkon, vagy egy új design-t kap az oldal.

Ha orphaned oldalakat tartalmaz a sitemap, akkor azokat felül kell vizsgálni, és ha értékes rajta a tartalom, akkor belső linket kell rá elhelyeznünk. Ha pedig már nem releváns, akkor ki kell venni a sitemapból.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.