Az anchor szöveg

<< vissza a szótárhoz

Az anchor szöveg a látható, kattintható szöveg, amit az anchor element tartalmaz. Magyarul ez az a szöveg, amire kattintasz, ha egy linket látsz.

Az anchor text a forráskódban így néz ki:

<a href="http://www.domain.hu">Innen tudod letölteni</a>

A fenti példában az anchor szöveg az "Innen tudod letölteni" szövegrész. A keresőoptimalizálásban az anchor szövegnek nagy jelentősége van, mivel a kereső algoritmusok linkeken keresztül térképezik fel az oldalt. Ha az anchor szöveg releváns a linkelt oldalra, esetleg tartalmazza a kulcsszót, akkor ezzel nem csak a látogatónak, de az algoritmusoknak is adsz egy impulzust a linkelt oldallal kapcsolatban.

Az algoritmusok figyelembe veszik, hogy egy oldalra milyen szöveggel hivatkoznak. Minél többen hivatkoznak hasonló szöveggel, annál valószínűbb, hogy az anchorként használt kulcsszóra jó helyen fog jönni a hivatkozott oldal.

Bár az anchor szövegekre nem feltétlenül van ráhatásunk, az sem jó, ha az összes ránk mutató link ugyanazzal az anchorral hivatkozik, mivel ez már manipulációra enged következtetni.

A jó anchor szöveg tömör, releváns a hivatkozott oldalra, nincs telepakolva kulcsszavakkal.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.