Mi az Adwords / Google Ads

<< vissza a szótárhoz

A Google Ads, korábbi nevén Google AdWords a Google hirdetési platformja, ahol a hirdetők licit alapján hidethetik terméküket vagy szolgáltatásukat. A rendszer lényege a PPC (pay-per-click) árazási modell, ami azt jelenti, hogy az egyes megjelenésekért a hirdetők licitálnak és jellemzően aki a legmagasabb árat ajánlja a megjelenésért, az jelenhet meg a hirdetésével.

A Google Ads segítségével nem csak a keresőben jelenhetünk meg a találati lista első helyein, lsd fizetett hirdetések:

Google fizetett hirdetések helye

a fizetett hirdetések az organikus találati lista előtt jelennek meg

A Google online hirdetési platformja lehetőséget biztosít a Google hálózatát használó sok millió weboldalon történő megjelenésre is, megjelenhetünk mobil alkalmazásokban, vagy akár videó hirdetéssel Youtube-on.

Google Ads tanfolyam

A Google Ads hirdetési hálózat használata nem ördöngősség, viszont ha nem szeretnél pénzt égetni, nem árt egy Google Ads tanfolyam, ahol legalább az alapokat átveszed. A jó hír, hogy nem kell sok ezer forintot kifizetned tanfolyamokra, mert a Google ezeket is ingyenesen biztosítja (angolul).

A Google Ads tanfolyamokat és vizsgákat itt éred el: https://skillshop.exceedlms.com/student/catalog/list?category_ids=2844-google-ads-certifications

Google Ads belépés

A Google Ads felületére itt léphetsz be: https://ads.google.com/home/. Belépés után olyan extra szolgáltatásokat fogsz elérni, mint a Google Ads Kulcsszótervező, amivel könnyen kiválaszthatod, melyik kulcsszóra mekkora a kereslet.

Ezekben a cikkekben olvashatsz még róla:

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.