Ingyenes oldal sebesség mérő eszközök

Csentes Zoltán    2019-02-05
elolvasom

Főoldal > SEO

A Google tegnap jelentette be, hogy 2018 júliusától a mobil oldalak betöltési ideje komoly hatással lesz a mobil keresési eredményekre. Azt tudjuk, hogy desktopon ez már régóta működik, de júliustól azok a mobil oldalak amik lassúak, hátra fognak kerülni a mobil találati listában. Íme 4 ingyenes oldal sebesség mérő eszköz, amivel tesztelheted az oldalad sebességét.

Számít az oldal sebesség

2019-ben is a technikai SEO legfontosabb tényezője az oldalsebesség. Ha lassú az oldalad rengeteg látogatót és velük együtt bevételt vesztesz! Az emberek ma már nem várnak arra, hogy betöltődjön egy weboldal. Ha maximum 3 másodperc alatt nem jön be a keresett tartalom, akkor már zárják is be. A Google ezzel tisztában is van, ezért nem fog a felhasználónak felajánlani olyan találatot, aminek a betöltése "évekig" tart.

Egy weboldal betöltési ideje négy dologtól függhet:

  1. fizikai méret: a weboldal teljes, fizikai mérete. A legjobb ha ez 3MB alatt van!
  2. technikai megoldások: programnyelv, mennyire strukturált, mennyire bonyolult
  3. hoszting szolgáltató: milyen hardveren fut az oldal és milyen internet elérést biztosít a szolgáltató
  4. felhasználó internet szolgáltató: milyen internet elérése van a felhasználónak.

A legfontosabb szabály 2019-ben, hogy a betöltött oldal fizikai mérete ne haladja meg a 3MB-ot és a betöltési idő 3 másodperc alatt legyen!

Ha még nem tetted, kezd el felmérni, hogy az oldalad hogyan teljesít. Nem csak desktopon, hanem mobilon is. Ehhez több eszközt is javasol a Google:

Chrome Lighthouse

Ez a Chrome DevToolsba építet audit eszköz, ami nem csak végignézi az oldalad a hibák után kutatva, hanem konkrét megoldási javaslatokat és sebesség növelési ötleteket is ad. Link.

Google PageSpeed Insight

Kimondottan az oldal sebességét méri desktop és mobil környezetben is, továbbá javítási tippeket és megoldásokat ad a hibákra. Link.

Google Mobile Test

Kifejezetten a mobil oldalak tesztelésére készített a Google egy felületet.  Ebből megtudhatjuk mennyire mobil barát az oldalunk és az esetleges hibákat is átnézhetjük.

Testmysite

Ez az oldal nem csak felméri, hogy mennyire mobil barát az oldalad és mennyire használható 3G hálózaton, hanem ad egy becslést is, hogy mennyi látogatót vesztesz el azzal, hogy ilyen lassú az oldal.

Megosztani ér:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.