Google top 10: Mennyi időbe telik bekerülni?


google-age-of-page

Google top 10: Mennyi időbe telik bekerülni?

Új oldal indításakor gyakran kapjuk a kérdést, hogy mennyi időbe telik, hogy a Google top 10-be kerüljünk. Az ahref.com kutatása szerint az új oldalak 95%-a egy év alatt sem kerül be a top 10 helyre. Vannak a szerencsések, akik viszont 2-6 hónap alatt bekerülnek. Ehhez viszont nagyon kemény SEO munka kell.

Aki nem ismerné az ahref csapatot, – bár AdOps szakemberként illik ismernünk ezt a SEO toolt is – annak elmondanám, hogy egy elég komoly SEO eszköz szolgáltatóról van szó, akik a világ minden pontjáról rengeted oldalnak végeznek backlink analízist. Így azt hiszem az ő adataiknak igazán hihetünk.

Mennyi idősek a top 10-ben szereplő oldalak?

Az oldal 2 millió véletlen kulcsszót vett alapul és ezekre nézték meg az első 10 életkorát. Ezt az eredményt kapták:

google-top-10-age-of-page

Ahogy a grafikonból szépen látszik, az átlagos weboldal életkor több mint 2 év. Az első helyezettek életkora majdnem 3 év!

Mennyi ideig tart, hogy jó helyezést kapjunk?

A kereső eszköz 2 millió weboldalt vizsgált és ezt az eredményt kapták:

google-top-10-ranking-performance

Egy év alatt csak az oldalak 5,7%-ának sikerült a top10-be bekerülnie legalább egy kulcsszóval. Érdekesség, hogy a legtöbbjüknek elég volt ehhez 2-6 hónap.

A fentiek alapján tehát kimondhatjuk, hogy az új induló weboldalak 5,7%-a kerül csak be egy éven belül a google kereső top 10 helyére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.