Search Console Insights riport a láthatáron

Csentes Zoltán    2021-06-15
elolvasom

Főoldal > SEO > Hírek

2021. június 15-én a Google bejelentette a Search Console Insights nevű riport indulását. Ez a riport a Google Analytics és a Search Console adatai alapján, laikusok számára is fogyasztható formában jeleníti meg a legfontosabb SEO és analitika mutatókat. Segítségével jobban megérthetjük, mely tartalmunkat szeretik az olvasók, honnan jönnek a látogatók és hogyan teljesít a tartalmunk a keresőben.

A Search Console Insights jelenleg BETA verzióban érhető el a következő linken: https://search.google.com/search-console/insights/u/0

Első ránézésre egy SEO szakértőnek, aki napi szinten túrja a Search Console és Analytics adatokat, nem tűnik nagy számnak. Új infó nincs benne, minden ugyanúgy megtalálható a szokásos helyeken. Viszont azoknak az oldaltulajdonosoknak, szerkesztőknek, bloggereknek, akiknek nincsenek naprakész ismereteik ezen a téren, tökéletes eszköz lehet.

A riport egyszerűen és látványosan ad választ a következő kérdésekre:

  • mik a legjobban teljesítő tartalmaink
  • mik a legjobban menő trendek
  • hogyan találják meg az oldalunkat, a cikkeinket a látogatók
  • mire keresve találnak az oldalunkra a látogatók
  • milyen oldalak hivatkoznak a weboldalunkra, cikkeinkre

Külön jó hír, hogy ha nincs Google Analytics mérésünk, vagy nincs összekötve a GA fiók a Search Console fiókkal, a riport akkor is elérhető. Persze ilyenkor kevesebb és pontatlanabb adatból kell építkeznünk.

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kapcsolódó cikkek:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.