A dátum frissítésétől még nem fog jobban teljesíteni az oldalad

Csentes Zoltán    2021-04-09
elolvasom

Főoldal > SEO > Hírek

Attól, hogy frissíted a tartalmad publikálásának dátumát még nem fog változni annak rangsorolása a keresőben. Ahhoz, hogy javulást érj el, a tartalomnak is jelentősen változnia kell. - mondta John Mueller egy SEO hangout beszélgetés során.

Hatással van a publikálás dátuma a rangsorolásra?

Tette fel a kérdést egy weboldal tulajdonos, aki minden egyes alkalommal, ha változtat az oldalán, frissíti a publikálás dátumát is.

Sokan gondolják úgy, hogy a friss tartalomnak jobbak a rangsorolási mutatói, de a Google algoritmusai nem így működnek John szerint.

A hivatalos Google javaslat az, hogy ha kisebb változtatást hajtasz végre az oldalon - például a képgalériában felcseréled a képek sorrendjét -, akkor felesleges módosítani a publikálás dátumát. Ezt csak abban az esetben szükséges megtenni, ha jelentős változtatást hajtasz végre a tartalomban.

A publikálás dátuma és a módosítás dátuma más

Azzal legyünk tisztában, hogy a publikálás dátuma és a módosítás dátuma mást jelent. A publikálás dátuma az az időpont, amikor a tartalom először lett elérhető az oldalunkon. A módosítás dátuma pedig amikor frissült a tartalom.

John Mueller példáját támasztja alá a következő példa is:

Jelenleg a keresőoptimalizálás kulcsszóra egy 2016-ban publikált cikk jön az első helyen, és ez a cikk 2020 februárjában volt csak utoljára frissítve.

A keresőoptimalizálás első találata 2016-ban létrehozott cikk.
A keresőoptimalizálás első találata egy 2016-ban létrehozott cikk.

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kapcsolódó cikkek:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.