Útjára indult a rettegett oldalélmény algoritmus frissítés

Csentes Zoltán    2021-06-16
elolvasom

Főoldal > SEO > Hírek

A Google megerősítette, hogy a régóta tervezett oldalélmény (page experience) algoritmus frissítése elindult és várhatóan 2021 augusztusig minden országban lefut.

Eleinte nagy visszhangot kavart a Google 2020 novemberi bejelentése, miszerint rangsorolási tényező lesz az oldalélmény, mert sajnos a legtöbb oldal ezen mutatói siralmasak. Később kezdtek megnyugodni a kedélyek, és a mai bejelentésével a Google mindenkit megnyugtat, hogy az oldaltulajdonosoknak nem kell drasztikus visszaesésre számítani. Ha lesz is, az algoritmus teljes lefutásával a legtöbb oldal helyezése visszaáll majd.

Mire terjed ki az oldalélmény algoritmus frissítés?

A Google célja, hogy minden találati oldala egy minimálisan elvárt felhasználói élményt nyújtson. Ehhez, a következő mutatókat fogja vizsgálni:

  • Core Web Vitals
  • mobilbarát tartalom, használhatóság
  • biztonság, HTTPS
  • zavaró reklámok

Egy másik jó hír, hogy az algoritmus frissítés után, már nem lesz kötelező AMP-t használni a Google Hírek megjelenéshez, vagy, hogy bekerüljünk a Top Stories-ba, továbbá az AMP találatok mellől is eltűnik a kis villám jel.

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kapcsolódó cikkek:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.