A Google Discover tiltani fogja a Hírcsárdát

Csentes Zoltán    2021-04-11
elolvasom

Főoldal > SEO > Hírek

A Google bejelentette, hogy a Discover termékükből több tartalmat is ki fognak tiltani. Az egyik ilyen a szatirikus tartalom, mert az emberek képesek valósnak hinni ezeket a tartalmakat.

Mi a Google Discover

A Google Discover egy mobilon futó tartalomajánló rendszer. Ha mobilon elindítod a Chrome böngészőt, rögtön a kereső alatt kimondottan neked ajánlott tartalmakat fogsz találni. 

A Discover a keresési és böngészési szokásaink alapján, a számunkra legrelevánsabb, legérdekesebb tartalmakat próbálja kitalálni és ezek friss tartalmait ajánlja nekünk. 

5 fajta tartalmat tiltanak ki

A Discover csapata nemrég frissítette a szabályzatát és ebben meg is jelent 5 fajta tartalom, amit nem fognak a jövőben megjeleníteni.

  1. álláshirdetések
  2. petíciók, aláírásgyűjtések
  3. formok, kérdőívek
  4. kód gyűjtemények
  5. szatirikus tartalmak

Miért lett tiltva a szatirikus tartalom?

A szatirikus tartalmakkal az a baj, hogy sok ember nem tudja eldönteni, hogy amit olvas most valódi, vagy például csak egy vicces álhír. Tipikus esete a szatirikus tartalomnak a Hírcsárda álhírportál. 

A Hírcsárda logója nagybetűvel hirdeti, hogy egy álhírportál.
A Hírcsárda logója nagybetűvel hirdeti, hogy egy álhírportál.

A Hírcsárda egy szatirikus álhírportál, akik még a logójukban is nagybetűvel jelzik, hogy "NE VEDD KOMOLYAN, MERT ÁLHÍRT OLVASOL!". Ennek ellenére gyakran vannak olyanok, akik nem tudnak különbséget tenni szatíra és valóság között. 

Erre egy jó példa volt Dalma néni, aki a Karc FM-be telefonált be, mert az utolsó betűig elhitte, hogy Soros mindenkit átoperáltatna, és kötelezővé tenné a drogozást, meg a pedofíliát. (a beszélgetés itt hallgatható meg 05:10-től)

 

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Kapcsolódó cikkek:

Kérjen INGYENES SEO auditot

Adja meg weboldala elérhetőségét, és INGYEN készítek egy gyors SEO auditot Önnek! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítem és fenntartom a jogot az elutasításra.