Google top 10: Mennyi idő bekerülni?

Csentes Zoltán    2017-07-31

Új oldal indításakor gyakran kapjuk a kérdést, hogy mennyi időbe telik, hogy a Google top 10-be kerüljünk. Az ahref.com kutatása szerint az új oldalak 95%-a egy év alatt sem kerül be a top 10 helyre. Vannak a szerencsések, akik viszont 2-6 hónap alatt bekerülnek. Ehhez viszont nagyon kemény SEO munka kell.

Aki nem ismerné az ahref csapatot, - bár AdOps szakemberként illik ismernünk ezt a SEO toolt is - annak elmondanám, hogy egy elég komoly SEO eszköz szolgáltatóról van szó, akik a világ minden pontjáról rengeted oldalnak végeznek backlink analízist. Így azt hiszem az ő adataiknak igazán hihetünk.

Mennyi idősek a top 10-ben szereplő oldalak?

Az oldal 2 millió véletlen kulcsszót vett alapul és ezekre nézték meg az első 10 életkorát. Ezt az eredményt kapták:

Ahogy a grafikonból szépen látszik, az átlagos weboldal életkor több mint 2 év. Az első helyezettek életkora majdnem 3 év! Ebből az látszik, hogy a Google-t egyre nehezebb átverni. Tegyük fel, hogy megjelenik egy új kulcsszó az online világban és te írod meg legelőször erre a szóra a tartalmadat. Régen garantált volt az első helyed erre a szóra, de ma már ez nincs így. A Google megvizsgálja, hogy mennyire releváns a tartalom, mennyire hiteles az oldalad és lefgőképpen, hogy mennyi idős az oldalad. Egy régi, megbízható domaint előnyben fog részesíteni egy újjal szemben!


Mennyi ideig tart, hogy jó helyezést kapjunk?

A kereső eszköz 2 millió weboldalt vizsgált és ezt az eredményt kapták:

Egy év alatt csak az oldalak 5,7%-ának sikerült a top10-be bekerülnie legalább egy kulcsszóval. Érdekesség, hogy a legtöbbjüknek elég volt ehhez 2-6 hónap.

A fentiek alapján tehát kimondhatjuk, hogy az új induló weboldalak 5,7%-a kerül csak be egy éven belül a google kereső top 10 helyére.


Megosztani ér:


Mennyire volt hasznos számodra a cikk?

Értékelések száma: 7
Átlagos értékelés : 4.1

Kíváncsi vagyok a véleményedre is: