Keresőoptimalizálás (SEO)

A keresőoptimalizálás (SEO) egy folyamatosan változó, véget nem érő folyamat. Ahhoz, hogy jól csináld, képben kell lenned a legfrissebb hírekkel, ajánlásokkal, de az sem árt ha tudod mikor volt az utolsó algoritmus frissítés és miről szólt. Ezek a posztok az alapvető SEO fogalmakon túl, a legfontosabb tippeket, praktikákat írják le. Kövesd a blogot és legyél naprakész!

100 pontos SEO ellenőrző lista thumbnail

100 pontos SEO ellenőrző lista

2019-04-08

Ez a 100 pontos ellenőrző lista (SEO checklist) a keresőoptimalizáláskor vizsgált legfontosabb elemeket tartalmazza. Ezt a listát használják a nagy SEO tool-ok is (SemRush, Ahrefs, stb.) szóval nem én találtam ki!


Tervezett szerver karbantartás kezelése thumbnail

Tervezett szerver karbantartás kezelése

2019-03-20

Egy előre tervezett szerver karbantartás során nagyon fontos, hogy ne csak a látogatókat informáljuk, hanem a kereső robotokat is. Ebben a posztban azt mutatom be, hogyan végezz tervezett karbantartást, hogy ne lássa a keresőoptimalizálás a kárát.


8 tipp a SEO szakértő kiválasztásához thumbnail

SEO szakértő - 8 tipp a választáshoz

2019-03-01

Ha egy cég már eljutott arra a szintre, hogy felismerje a keresőoptimalizálás fontosságát és erre pénzt is áldozzon, akkor az egyik legnehezebb dolog a számukra megfelelő SEO szakértő kiválasztása. Ezt a 8 kérdést tedd fel, ha jó SEO szakembert keresel!


Google parancsok: így használd a Google operátorokat thumbnail

Google parancsok: így használd a Google operátorokat

2019-02-12

A Google parancsok és operátorok segítségével speciális kereséseket tudunk indítani. Ebben a posztban bemutatom a legfontosabb Google kereső parancsokat és konkrét példákkal megnézzük ezek működését.


Robots.txt használata és veszélyei: Így törik fel az oldalad! thumbnail

Robots.txt használata és veszélyei: Így törik fel az oldalad!

2019-02-05

Ebben a posztban bemutatom, hogy mire való a robots.txt fájl, hogyan kell használni, végül pedig tanulságként bemutatom, hogyan törhettem volna fel egy weboldalt a hibás robots.txt segítségével.


App Store Optimalizálás (ASO) thumbnail

App Store Optimalizálás (ASO)

2019-02-01

Bemutatom miért fontos az App Store Optimalizálás, hogyan működik és hogy mire figyelj a mobil alkalmazás keresőoptimalizálás során!


Kép SEO: 20 tipp kép optimalizáláshoz thumbnail

Kép SEO: 20 tipp kép optimalizáláshoz

2019-01-09

A képek keresőoptimalizálása ma már nem csak az ALT attributumok megírásáról szól, hanem sokkal többről. Bár a Google képfelismerő mesterséges intelligenciája rohamosan fejlődik, vannak bizonyos praktikák, amiket ha elvégzünk, sokkal nagyobb eséllyel jelenünk meg a képes találatok között.


Szerver log elemzés thumbnail

Szerver log elemzés

2018-10-31

A technikai SEO egyik legfontosabb eleme a szervernapló elemzése. A szerver logból 100% pontossággal meg tudjuk határozni, hogy a kereső motorok hogyan böngészik fel az oldalunkat és a vizsgálatával olyan fontos hibákat vehetünk észre, amiket javítva komoly pozíciókat nyerhetünk a keresőben.


Negatív SEO thumbnail

Negatív SEO

2018-09-11

A keresőoptimalizálásnak nem csak pozitív eredményei lehetnek, hanem bizony negatív is. Véletlenül, vagy akár szándékosan is tehetünk olyat, amivel egy URL-t vagy akár egy domaint is negatív irányba mozdíthatunk a SERP-ben.


Google Értesítő: Hogyan használd thumbnail

Google Értesítő: Hogyan használd?

2018-07-26

Szeretnél értesülni ha valaki a nevedet, cégedet vagy a fontosabb kulcsszavaidat említi meg valahol a neten? A Google Értesítő pontosan ebben segít! Google Értesítő használata nem csak SEO és marketing szakembereknek!


Linképítés thumbnail

Linképítés: Tippek kezdőknek és haladóknak

2018-07-26

A linképítés az off-site SEO egyik legfontosabb eleme. Linképítés alatt azt a folyamatot értjük, amikor megpróbálunk az oldalunkra minél több és erősebb külső hivatkozást szerezni (backlink). Minél több jó minőségű hivatkozás mutat az oldalunkra, annál jobb helyezést érhetsz el a keresőben.


YouTube SEO thumbnail

YouTube SEO

2018-07-19

Sokan nem is gondolnak bele, hogy a YouTube valójában nem csak egy videó megosztó, hanem egy kereső is egyben. És ha keresőről beszélünk, akkor lehet rá optimalizálni.


SEO thumbnail

SEO - Keresőoptimalizálás

2018-07-11

A SEO nagyon egyszerű dolog. Ahhoz, hogy az oldalad az első helyen jelenjen meg kell egy releváns tartalom és be kell tartani bizonyos szabályokat. Ebben a cikkben bemutatom a legfontosabb SEO szabályokat.


Black Hat SEO: sitemap hiba thumbnail

Black Hat SEO: sitemap hiba

2018-04-19

Mindig is csodálva figyeltem a SEO sötét oldalán (Black Hat SEO) a történéseket. Nem mintha én élnék ilyennel, de jó ismerni azokat a trükköket, amikkel esetleg neked is árthatnak a versenytársak.


Miért írja át a Google a Title Tag-eket? thumbnail

Miért írja át a Google a Title Tag-eket?

2018-03-01

Aki foglalkozott már SEO-val az tudja, hogy milyen nagy munka a jó és releváns title és meta tagek írása egy weboldalra. A gond az, hogy a Google simán átírja ha szerinte más kellene hogy legyen.


Ingyenes oldal sebesség mérő eszközök thumbnail

Ingyenes oldal sebesség mérő eszközök

2018-01-18

A Google tegnap jelentette be, hogy 2018 júliusától a mobil oldalak betöltési ideje komoly hatással lesz a mobil keresési eredményekre. Íme 4 ingyenes oldal sebesség mérő eszköz, amivel tesztelheted az oldalad sebességét.


Hogyan keresd meg a 404 linkeket thumbnail

Hogyan keresd meg a 404 linkeket

2017-11-17

Tegyük fel, hogy egy nagy portált, vagy blogot üzemeltetsz. Az évek során rengeteg aloldal, cikk keletkezett. A cikkek ráadásul több ezer linket is tartalmaznak és a fene se tudja, hogy ezek közül mik visznek 404-re azóta. Most egy python crawlert mutatok be, amivel meg tudod nézni, hogy az adott url elérhető-e, sőt még az oldalon található linkeket is átnézheted vele.


Canonical Tag thumbnail

Canonical Tag

2017-10-06

Korábban bemutattam mik azok a legfontosabb SEO Tagek, amiket mindenkinek ismernie kell. Ezek ma már olyan alap követelmények egy weboldalnál, amik nélkül ne is reménykedjünk a keresőkben egy jobb helyezésért. Most ezek közül a legfontosabbról lesz szó, a Canonical Tag-ről.


Search Console beállítása thumbnail

Search Console beállítása

2017-09-26

Kevesen tudják hogyan kell jól beállítani a Google Search Console-t hogy a legtöbb használható adatot nyerjük ki belőle. Ez a SEO legalapvetőbb eszköze, mutatom hogyan állítsd be.


Legfontosabb Meta Tag-ek thumbnail

Legfontosabb Meta Tag-ek

2017-08-05

Az általános meta tageken kívül vannak speciálisabb tagek is, amiket kevesen ismernek. Ezek a legfontosabb meta tagek, amiket minden SEO szakembernek használnia kell!


Google top 10: Mennyi idő bekerülni? thumbnail

Google top 10: Mennyi idő bekerülni?

2017-07-31

Új oldal indításakor gyakran kapjuk a kérdést, hogy mennyi időbe telik, hogy a Google top 10-be kerüljünk. Az ahref.com kutatása szerint az új oldalak 95%-a egy év alatt sem kerül be a top 10 helyre.