×

SEO hírlevél #2023 47. hét

Főoldal >  SEO hírek

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Google: az első a technikai SEO legyen!

Martin Splitt, Gary Illyes, és John Mueller a Google szakemberei mind azt javasolják, hogy ha belevágsz a keresőoptimalizálásba, akkor minden esetben először a technikai dolgokat kell rendbe tenned. Ez alatt kiemelten értjük az indexelhetőséget, el tudják-e érni egyáltalán és tudják-e olvasni a tartalmat a keresőrobotok. - Forrás

Személy szerint én is ezt szoktam javasolni minden új ügyfélnél. Nem véletlenül kezdünk először egy nagy audittal, ahol kiderülnek ezek. Minden technikai hiba közvetlen hatással lehet a rangsorolásra.

Az elmúlt pár hónapban 2 esettanulmányt is készítettem, ahol vagy a motor volt teljesen alkalmatlan a SEO-ra, vagy olyan Wordpress oldalról volt szó, amit nem tudott megfelelően olvasni a Google:

Weboldal organikus forgalma motorváltás után

Weboldal organikus forgalma motorváltás után - esettanulmány

Wordpress weboldal organikus forgalma technikai SEO után

Wordpress weboldal organikus forgalma technikai SEO után

A Bard YouTube kiterjesztése egyre okosabb

Rohamosan fejlődik a Google Bard videó értelmezése. Nem csak értelmezni tudja a videókat, de már interakcióba is tudunk lépni vele. Például itt megkértem, hogy foglalja nekem össze a legújabb Google Search Central videó tartalmát:

A Bard elemzi a videó tartalmát.

A Bard elemzi a videó tartalmát.

Frissült a tanfolyamok schéma

A tanfolyam schéma használatával könnyebben megtalálhatják az emberek a tanfolyamokat a Google keresőben. Minél részletesebben kitöltöd, annál több dolgot képes megjeleníteni a Google rich result formában. Kétfajta schéma is használható jelenleg: Course list és Course info. Bővebb infó itt: https://developers.google.com/search/docs/appearance/structured-data/course-info

Szólj hozzá:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.