SEO hírlevél #2023 44. hét

Főoldal >  SEO hírek

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Itt a novemberi alap algoritmus frissítés

Nem telik el mostanában úgy hét, hogy ne jönne ki valami nagy algoritmus frissítés. Míg korábban úgy félévente egyszer jöttek ki ilyen nagy frissítések, most havonta. Úgy ugrálnak heti szinten a pozíciók, hogy SEO-s legyen a talpán aki követni futja mi folyik itt. A frissítés várhatóan 2 hét alatt fog kifutni, lehet nézegetni a helyezéseket.

Viszont már most jelezte a Google, hogy egy Review frissítés is érkezik jövő héten.

7 év után teljes átállás a Mobile-first indexelésre

A Google 7 éve kezdte el bevezetni azt, hogy a weboldalakat mobil nézetben kezdi el feltérképezni és indexelni. Most elérkeztünk oda, hogy már kizárólag mobilon fogja a weboldalakat indexelni és crawlolni, szóval ha eddig nem volt mobilbarát a weboldalad, akkor szívás. A Search Console-ból pedig kikerül az információ, hogyan vizsgálta az oldalt a Google, mert már felesleges lesz.

A Google Bard már valós idejű válaszokra is képes

A funkció alapértelmezetten már be van kapcsolva, de lehetőség van kikapcsolni. Most teszteltem és szépen kiírta mi megy épp az RTL Klubon 🙂

A Google Bard már valós idejű válaszokra is képes

Most ez megy a TV-ben

Mesterséges intelligencia a Google Maps-on

A Google több új, mesterséges intelligenciával támogatott frissítést jelentett be, amelyek hamarosan elérhetővé válnak a Google Térképen. Ezek a frissítések segítenek a felhasználóknak az utazások tervezésében, ismeretlen területeken való tájékozódásban, elektromos járművek töltőállomásainak megtalálásában, valamint új helyek és tevékenységek felfedezésében.

A leglátványosabb új funkció a Mélyreható Nézet az útvonalakhoz, amely részletes előnézetet nyújt az utazásról a kezdetektől a végéig. A Google állítása szerint a Mélyreható Nézet lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy úgy éljék át a szimulált utazásokat, mintha ott lennének.

A Google Térkép bővíti a Lens funkcióját, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy tájékozódjanak ismeretlen területeken a telefon kamerájának felemelésével. A mesterséges intelligencia és az augmentált valóság segítségével a Lens információkat jelenít meg a közeli éttermekről, üzletekről, közlekedési állomásokról és egyebekről közvetlenül a kamera képén.

Több frissítés is arra irányul, hogy az elektromos járművezetők számára hasznosabb információkat nyújtsanak az úton történő "töltési dugó" csökkentésére. A felhasználók mostantól részleteket láthatnak, mint például a kompatibilitás, a töltők száma, típusa, teljesítmény szintje, valamint adatokat arról, hogy mikor voltak utoljára használva a töltők.

Kikerültek SERP-ből az esemény snippetek

A Google megerősítette, hogy eltávolította a találati listából az event strukturált adatokkal megjeleníthető rich results snippeteket. Az azt jelenti, hogy azok az oldalak amik korábban használták az esemény sémákat, már nem kapnak extra megjelenéseket ezekből.

Hirdetések már az organikus találatok között is

Többen jelezték, hogy már az organikus találatok között is találkoztak fizetett hirdetéssel. A Google valószínűleg teszteli, hogyan tud még több hirdetést megjeleníteni a SERP-ben.

Szólj hozzá:

Nézzen körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, posztokat és újdonságokat.