Tényleg itt a SEO vége? - A keresőoptimalizálás jövője

Főoldal >  SEO Blog

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

Sorra olvasom a szakmai posztokat, ahol a SEO szakértők arról számolnak be, hogy a Google új AI alapú találati listája - ami tesztelési fázisban van jelenleg - a korábbi organikus keresésük 60%-át kiszolgálja. Ez egyben azt is jelenti, hogy ha ez a rendszer a jelenlegi formájában most élesedne, akkor a cégek várhatóan ekkora mértékű organikus forgalom veszteséggel néznének szembe.

Ez hatalmas méretű csökkenés, ami minden idők legnagyobb beavatkozása lenne a keresési találati listába. 2011-ben amikor az eddig ismert legnagyobb algoritmus frissítés a Panda kijött, már az jelentősen megbolygatta a találati listát és az csak a találatok 12%-ára volt hatással.

Senki se tudja előre mi lesz ennek a vége. Sokan abban bíznak, hogy majd a Google elkaszálja ezt is, mint azt már sok termékénél tette korábban. Azt viszont ne felejtsük el, hogy ez nem egy termék. Ezt nem lehet csak úgy visszacsinálni. Ha "vissza is hívná" ezt a fejlesztést, az időbe telik, és addigra a legtöbb értintett cég már lehúzza a rolót.

Egy dolog viszont biztos: Ha bekövetkezik a váltás, akkor Te, mint SEO szakértő vagy SEO ügynökség leszel a legértékesebb, aki csak létezik egy cég számára! Amikor a weboldalak ilyen szintű forgalom veszteséggel néznek majd szembe, hozzád fordulnak segítségért és válaszért!

Szeretnél INGYENES SEO auditot?

Add meg weboldalad elérhetőségét, és INGYEN készítünk egy gyors Mini SEO auditot! A SEO audit a legsúlyosabb hibákat fogja tartalmazni, de nem helyettesíti a teljes SEO audit szolgáltatást.

* A kellő hozzáférések hiányában ez az audit csak korlátozott elemeket vizsgál. Az auditokat érkezési sorrendben készítjük és fenntartjuk a jogot az elutasításra.
Ingyenes SEO Auditot kérek!

Egyelőre nem tudni mikor lesz éles a rendszer, de ha már most fel szeretnél készülni erre a SEO apokalipszisre, akkor a következőket gondold át:

  • ha eddig a forgalmat határoztad meg, mint SEO KPI, akkor nagyon gyorsan válts át konverzióra
  • az információ jellegű kulcsszavakat felejtsd el, csak a konverziót hozó kulcsszavakra feküdj rá
  • jelenleg úgy néz ki, hogy a TOP3 találatnak lesz lehetősége forgalomhoz jutni, ezért ez lesz a KPI
  • a SEO eszközök egyre pontatlanabbak lesznek, mert alapjaiban változik minden
  • ha még nem tetted, kezdj el foglalkozni az organikus social forgalommal és a tartalomgyártással

Kövess minket:

YouTube TikTok

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Ez is érdekelhet:

Nézzen körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, posztokat és újdonságokat.