×

Hogyan készíts egyedi okosóra designt

Csentes Zoltán    2019-08-08

Főoldal >  SEO Blog

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

A mai bejegyzésnek nem sok köze lesz az online hirdetéshez, szóval csak az olvasson tovább akit érdekel hogyan lehet saját, egyedi okosóra design-t készíteni fejlesztői tudás nélkül.

Okosórát hozott a Jézuska

Bevallom sokáig felesleges dolognak tartottam az okosórákat. Még normál órát se hordok jó ideje, mert, az időt meg tudom nézni a mobilomon. Egyszer aztán böngészés közben megláttam egy okosórát Kickstarteren, ami elég jól nézett ki és gondoltam utána olvasok mire is lehet használni egy ilyen kütyüt. Nem is kell mondanom, hogy innentől kezdve beszippantott az online remarketing és pár hónapig szinte mindenhol ezt az órát láttam. Végül beadtam a derekam :) Róla van szó:

Egyedi okosóra design-t szeretnék

Az óráról most nem írnék semmit, akit érdekel keressen csak rá :) Szóval rögtön az első héten felmerült bennem az igény, hogy legyen egy saját, egyedi designom, ami senki másnak nincs és olyan adatot jelenítek meg az órán amilyet én szeretnék. Rövid keresgélés után meg is találtam a Facert, ahol nem csak több ezer design között lehet keresgélni, hanem van egy saját tervezője is!

Facer - egyedi okosóra design tervező

Facer - egyedi okosóra design tervező

Programozás nélkül fél óra alatt

A facer használata nagyon egyszerű. Letöltöd az alkalmazást a telefonodra. Ezután az órád is feltelepíti a programot. Szinkronizáljuk a két eszközt és az órán kiválasztjuk a facer designt. Innentől kezdve a mobilról bármikor átküldhetjük a nekünk tetsző kinézetet az órára. De mondok jobbat: ha az online tervezővel megtervezel egy kinézetet, akkor az online felületről is egy kattintással az órára küldheted a cuccot.

Az online tervező egy tök egyszerű drop-down tervező:

Facer - egyedi okosóra design tervező menürendszer

Facer - egyedi okosóra design tervező menürendszer

Kiválasztod, hogy milyen elemeket szeretnél látni és - mint a photoshopban a layereket - egymás után rádobálod az órára. Minden okosóra előre definiált elemeket (tags) tud megjeleníteni. Ilyen pl. az idő, a lépésszám, az akku töltöttség vagy mikor kel fel a nap. Az előre definiált tageket itt tudod átnézni.

Fontos, hogy egy designhoz két tervet kell készítenünk: hogy nézzen ki az óra ha aktív és hogyan ha nem aktív a kijelző. Először tervezzük meg a designt aktív nézetben. Ha minden a helyén van, akkor váltsunk át a DIM nézetbe a tervezőben:

Facer - Active és DIM mód választása

Facer - Active és DIM mód választása

Itt minden aktív elemet duplázunk, majd kapcsoljuk ki őket és a másolatokat használjuk az inaktív nézet tervezéséhez. Így állíthatjuk be, hogy milyen elemek legyenek láthatók aktív és dim nézetben. Először egy letisztult, egyszerű designt készítettem, amin minden rajta van ami nekem szükséges:

Facer - Az első saját egyedi okosóra designom

Facer - Az első saját egyedi okosóra designom

Utána kicsit tovább mentem és őszintén bevallom lemásoltam egy már létező, fizetős design-t persze kicsi módosítással :)

Facer - A második, továbbfejlesztett másolt egyedi okosóra designom

Facer - A második, továbbfejlesztett másolt egyedi okosóra designom

Ha lesz időm készítek egy posztot a haladó felhasználóknak, mert ebben a tervezőben bizony animálni is lehet!

Update: Mégsem fogok animált facet csinálni, mert rohadtúl zabálja az óra aksiját. :(

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

HAVIDÍJAS SEO AJÁNLATOK    PPC AJÁNLATOK    GA4 ANALITIKA BEÁLLÍTÁS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.