×

9 WordPress Plugin, amit kötelező használni

Főoldal >  SEO Blog

A Wordpress motor egyik legnagyobb előnye, hogy rengeteg plugin, magyarul bővítmény érhető el hozzá, amivel testre szabhatjuk és különböző funkciókkal bővíthetjük oldalunkat.

Ebben a posztban bemutatom, hogy szerintem mi az a 9 legfontosabb Wordpress Plugin, amit minden weboldal tulajdonosnak érdemes használnia, ha biztonságos és keresőbarát oldalt szeretnének.

Csentes Zoltán, SEO szakértő
Csentes Zoltán, SEO szakértő

Az elmúlt 20 évben az online marketing minden területén megfordultam, minden hárombetűs területet kipróbáltam, végül a keresőoptimalizálás és webanalitika szakértője lettem.

A WordPress bővítményekről

A WordPress egyike a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszereknek, és széles körű funkcionalitásával lehetővé teszi weboldalak létrehozását és kezelését. Azonban ahhoz, hogy a WordPress oldalak hatékonyan működjenek, és az online jelenlétüket maximalizálják, számos kiegészítőre, vagyis bővítményre van szükség.

Ezek a bővítmények segítenek abban, hogy a WordPress oldalakat jobban optimalizáljuk a keresőmotorok számára, növeljük a biztonságukat, gyorsabbá tegyük az oldalbetöltést és számos más hasznos funkciót biztosítsanak.

Wordpress biztonság

A biztonság kiemelten fontos minden weboldal számára, a WordPress oldalak estében ráadásul ez kiemelten fontos terület. Szinte nincs olyan hét, hogy ne hallanánk egyes WordPress pluginok sebezhetőségéről, sérülékenységéről.

Ezért nagyon fontos, hogy a motor, és a hozzá tartozó pluginek mindig frissek legyenek, de használjunk olyan plugineket is mint például tűzfalak, figyelmeztetések és blokkolók.

1. Wordfence

A Wordfence egy népszerű és megbízható plugin, amely segít megvédeni a WordPress weboldalakat a különböző online fenyegetésekkel szemben. Számos hasznos funkciót és eszközt biztosít, amikkel erősíthetjük weboldalunk biztonságát és megelőzhetjük a hacker támadásokat.

Wordfence wordpress plugin dashboard

Wordfence plugin dashboard

A Wordfence bővítmény funkciói:

 • Átfogó védelem: Automatikusan felismeri és blokkolja a rosszindulatú forgalmat, az ismert támadásokat és a kártékony kódokat.
 • Web Application Firewall (WAF): A Wordfence beépített webalkalmazás-tűzfalat biztosít, amely blokkolja a kártékony forgalmat és megakadályozza a sebezhetőségek kihasználását.
 • Kártékony kódok keresése: A bővítmény lehetővé teszi a weboldalak elemzését és szkennelését a kártékony kódok és backdoor-ok felderítése érdekében.
 • Bejelentkezési védelem: Segítségével a bejelentkezési kísérleteket korlátozhatjuk és blokkolhatjuk. Ez segít megakadályozni a többszöri próbálkozásokat.

A Wordfence plugin weboldala: wordfence.com

2. Akismet

Az Akismet Spam Protection egy hatékony és elterjedt WordPress bővítmény, amely segít megvédeni a weboldalakat a kéretlen spam kommentektől és üzenetektől.

Ez az automatizált spam-ellenőrző rendszer hatékonyan szűri ki a nem kívánt tartalmakat, így a weboldal tulajdonosoknak és szerzőknek nem kell manuálisan ellenőrizniük a kommenteket és üzeneteket.

Az Akismet Spam Protection funkciói:

 • Automatikus spam szűrés: Ez a bővítmény automatikusan észleli és szűri a spam kommenteket és üzeneteket, így megóvja a weboldalakat a kéretlen tartalomtól. Ez időt és energiát takarít meg a weboldal tulajdonosai és szerzői számára.
 • Fejlett spam-azonosítás: Az Akismet fejlett spam-azonosító algoritmussal rendelkezik, amely folyamatosan frissül és felismeri a legújabb spam technikákat.
 • Felhasználói jelentések: Az Akismet a felhasználói jelentésekre is támaszkodik a spam tartalmak azonosításában. Amikor egy felhasználó spamnek jelent egy tartalmat, az Akismet figyelembe veszi ezt a későbbiekben.
 • Feketelisták kezelése: Az Akismet lehetővé teszi a felhasználók és az adminisztrátorok számára, hogy egyedi feketelistákat állítsanak be, amelyek tartalmazzák az ismert spam szavakat vagy IP-címeket. Ez tovább erősíti a spam szűrését.

Az Akismet plugin weboldala: akismet.com

3. Sucuri

A Sucuri szintén egy elismert és megbízható bővítmény, amely segít megvédeni a WordPress weboldalakat a különböző online fenyegetésekkel szemben.

Ez a bővítmény számos fejlett funkciót és eszközt kínál, amelyek biztonsági rések felderítésében, védelmi intézkedések bevezetésében és a weboldalak általános biztonságának növelésében segítenek.

A legjobb dolog benne, hogy nem duplikálja a Wordfence tulajdonságait, így a két plugin együttes használata rendkívüli biztonságot eredményez.

A Sucuri bővítmény funkciói:

 • Web Application Firewall (WAF): A Sucuri rendelkezik egy beépített webalkalmazás-tűzfallal, amely rétegelt védelmet nyújt a weboldalaknak és azok tartalmának.
 • Kártékony kódok szkennelése: A Sucuri lehetővé teszi a weboldalak szkennelését kártékony kódok után kutatva. Megtalálja a hátsó kapukat és a biztonsági réseket.
 • Bejelentkezési védelem: Korlátozhatjuk a sikertelen bejelentkezési kísérleteket és blokkolhatjuka az ismert támadók IP-címeit.
 • Integritásellenőrzés: A Sucuri rendszeresen ellenőrzi a fájok módosítását. Tudtunk nélkül egyetlen fájl sem módosulhat a jövőben.

A Sucuri plugin weboldala: sucuri.net

Biztonsági mentés és visszaállítás

A rendszeres biztonsági mentés elengedhetetlen minden WordPress oldal esetében. Ezek a bővítmények lehetővé teszik, hogy könnyedén és megbízhatóan mentse el az oldal tartalmát, és szükség esetén visszaállítsa azt.

4. UpdraftPlus

Az UpdraftPlus WordPress Backup Plugin egy teljes körű biztonsági mentési és helyreállítási bővítmény, amellyel az oldalunk könnyen visszaállítható egy esetleges sérülés esetén, vagy akár migrálható egy másik szerverre.

Az UpdraftPlus funkciói:

 • Biztonsági mentés készítése: Az UpdraftPlus lehetővé teszi a manuális vagy időzített biztonsági mentések készítését. Ez magában foglalja a WordPress fájlok, adatbázis, bővítmények és témák biztonsági mentését is. A biztonsági mentések történhetnek helyi tárolóban vagy felhőszolgáltatásokban, például Google Drive, Dropbox vagy FTP.
 • Helyreállítás és visszaállítás: Az UpdraftPlus-szal egyszerű a biztonsági mentések helyreállítása és visszaállítása. A mentéseket könnyen vissza lehet állítani a kívánt időpontra, és lehetőség van csak az egyes elemek kiválasztására, és csak ezek visszaállítására.
 • Automatizált biztonsági mentés: Az UpdraftPlus lehetőséget kínál az automatikus, időzített biztonsági mentések beállítására, amelyek rendszeresen végeznek mentéseket a weboldalról, így minimalizálva a manuális beavatkozás szükségességét.

Az UpdraftPlus plugin weboldala: updraftplus.com

WordPress SEO bővítmények

A keresőoptimalizálás ma már elengedhetetlen a weboldalak sikeres rangsorolásához a keresőmotorokban. A WordPress SEO bővítmények segítenek a tartalom és az oldalstruktúrák optimalizálásában és a technikai SEO-ban. Gyorsíthatjuk velük az oldalbetöltést, időben észlelhetjük a technikai hibákat.

Van már SEO szakértőd, vagy ügynökséged?

Nem látsz rá a SEO szakértő, vagy SEO ügynökség munkájára? Kövesd nyomon havonta frissülő SEO Dashboard-unk segítségével weboldalad állapotát és teljesítményét, továbbá versenytársaid organikus eredményét!

SEO Dashboard

5. Rank Math SEO

A Rank Math SEO Plugin egy népszerű és fejlett WordPress SEO bővítmény, amely segít technikailag és tartalmilag optimalizálni a weboldalakat. Ez a bővítmény számos előnyt kínál és könnyen használható.

Rank Math SEO plugin beállítása

Rank Math SEO plugin beállítása

Rank Math SEO funkciói:

 • Globális SEO beállítások: A Rank Math lehetővé teszi a globális SEO beállítások konfigurálását a weboldal egészére. Ez magában foglalja a meta adatok beállításait, az URL szerkezetét, a sitemap generálását és más fontos SEO elemeket.
 • Több tartalomtípus támogatása: A Rank Math kiterjedt támogatást nyújt különböző tartalomtípusokhoz, mint például bejegyzések, oldalak, termékek, kategóriák, címkék stb. Ez lehetővé teszi a specifikus SEO beállítások testreszabását az egyes tartalomtípusokhoz.
 • Google Instant Indexing: Ezzel a funkcióval a Google-t azonnal értesíthetjük, ha új tartalmat állítottunk elő, vagy korábbit módosítottunk. Így biztosak lehetünk benne, hogy nem kell heteket várni, mire megjelenik az oldalunk a Google indexben.

A Rank Math több beállítási lehetőséget kínál, mint a konkurens Yoast SEO bővítmény, még a Rank Math ingyenes verziójában is.

A Rank Math SEO plugin weboldala: rankmath.com

6. Yoast SEO

A Yoast SEO Plugin az egyik legnépszerűbb keresőoptimalizálási bővítmény WordPress oldalak számára. Kezdetben egyeduralkodó volt a piacon széles tudásával.

Ez a plugin lehetővé teszi a meta adatok testreszabását, az URL szerkesztést, a sitemap generálását és más fontos SEO elemek beállítását.

Yoast SEO funkciói:

 • Tartalmi SEO elemzés: A Yoast SEO Plugin lehetővé teszi a bejegyzések és oldalak SEO elemzését a tartalomhoz kapcsolódó kulcsszavak, meta leírások, címek, belső linkek és más tényezők alapján. A bővítmény értékelést ad és javaslatokat tesz a tartalom optimalizálásához.
 • Technikai SEO funkciók: A Yoast számos további funkciót kínál a technikai javulásra, például canonical URL-ek beállítása, robots.txt és .htaccess fájl szerkesztése, AMP támogatás, és még sok más.
 • XML sitemap generálás: A pugin automatikusan generál XML sitemap-okat, amelyek segítik a keresőmotorokat a weboldal tartalmának indexelésében.
 • Social media támogatás: Lehetőségünk van a meta adatok testreszabására kimondotta a szociális média megosztásokhoz. Ez biztosítja, hogy a megosztott tartalom vonzóan jelenjen meg a közösségi média platformokon.

A Yoast SEO plugin weboldala: yoast.com

7. W3 Total Cache

A WordPress keresőoptimalizálás nem csak a tartalom optimalizálásáról, hanem a technikai paraméterek javításáról is szól. A W3 Total Cache plugin a WordPress gyorsítás legegyszerűbb módja, egy hatékony gyorsító és cache kezelő bővítmény.

Mire jó a W3 Total Cache Plugin:

 • Gyorsítás: A bővítmény segít a weboldalak betöltési sebességének optimalizálásában. A gyorsítótár használatával a weboldalak dinamikus tartalmát előre gyorsítják, csökkentve a betöltési időt.
 • Cache kezelés: A bővítmény lehetővé teszi a cache kezelését, hogy csökkentse az adatkérések számát és a szerver terhelését.
 • CDN támogatás: A W3 Total Cache Plugin integrálódik a Content Delivery Network (CDN) szolgáltatásokkal, amelyek lehetővé teszik a statikus tartalom gyorsabb szállítását a felhasználókhoz.
 • Minifikálás: A bővítmény lehetővé teszi a CSS és JavaScript fájlok minifikálását, hogy csökkentse a letöltési méretüket.
 • Gzip tömörítés: A W3 Total Cache Plugin támogatja a Gzip tömörítést, amely csökkenti a fájlok méretét.

A W3 Total Cache Plugin weboldala: wordpress.org

8. Asset CleanUp: Page Speed Booster

Szintén a WordPress keresőoptimalizálás és az oldal gyorsításának egyik legjobb eszköze. Segítségével oldal szekciónként egyesével definiálhatjuk, hogy mely CSS és JS fájlok hívódhatnak be. Ezzel jelentősen csökkenthetjük a szükségtelen erőforrások számát és gyorsabb oldalbetöltést érhetünk el.

Gondoljunk csak bele abba, hogy egy WordPress motor rengeteg plugint használ, és ezek jellemzően akkor is betölthetnek, amikor nincs is rájuk szükség. Például ha használjuk a Contact Form 7 plugint, akkor az alapból minden oldalunkon behívódik, még akkor is ha azon nincs form.

Ilyenkor jön jól ez az alkalmazás, amivel lehetőségünk van a formhoz szükséges fájlokat csak a kapcsolat oldalon meghívni és máshol pedig kizárni.

Mire jó az Asset CleanUp: Page Speed Booster Plugin:

 • Fájlkezelés: A bővítmény lehetővé teszi a nem használt vagy felesleges fájlok eltávolítását a weboldalról, mint például a CSS és JavaScript fájlok. Ez csökkenti a letöltési méretet és javítja a betöltési sebességet.
 • Rendszereszközök: A bővítmény segítségével finomhangolhatod a rendszereszközöket, mint például a Google Analytics követési kód, a Facebook Pixel vagy a Google Tag Manager. Ez lehetővé teszi ezeknek az eszközöknek a hatékonyabb működését és optimalizálja a weboldal sebességét.
 • Kivételek kezelése: Az Asset CleanUp: Page Speed Booster Plugin lehetővé teszi a kivételek kezelését, így meghatározhatod, hogy mely oldalakon vagy bejegyzéseken szeretnéd alkalmazni a fájl optimalizációt, és melyeken nem.

Az Asset CleanUp: Page Speed Booster plugin weboldala: wordpress.org

Kapcsolat és form bővítmény

Minden weboldal számára fontos a kapcsolattartás. Ennek érdekében olyan bővítményekre van szükségünk, amelyek segítenek egyszerűen létrehozni és kezelni az űrlapokat, valamint lehetővé teszik a látogatók számára, hogy könnyedén felvegyék velünk a kapcsolatot.

9. Contact Form 7

Ezzel az ingyenes bővítménnyel bárki egyszűen létre tud hozni űrlapokat a kapcsolat oldalra. Az űrlapokat testre szabhatjuk és ha egy látogató kitölti, emailben értesítést is kapunk.

A bővítmény szerencsére rendelkezik CAPTCHA védelemmel és az Akismet integrációval, így nem kapunk állandóan spam üzeneteket.

Mire jó a Contact Form 7 Plugin:

 • Kapcsolati űrlapok testreszabása: A bővítmény lehetővé teszi a testreszabható kapcsolati űrlapok létrehozását.
 • E-mail értesítések: Amikor egy látogató elküldi az űrlapot, a Contact Form 7 Plugin emailben értesítés küld a cimzetteknek. Ez segít abban, hogy azonnal értesülj a beérkező üzenetekről és reagálhass rájuk.
 • Spam védelem: A bővítmény tartalmazza a CAPTCHA és az Akismet spam védelmi integrációkat, amelyek segítenek csökkenteni a kéretlen üzenetek mennyiségét.

A Contact Form 7 Plugin weboldala: wordpress.org

Hasznosnak találtad? Oszd meg mással is:

Amúgy ez is érdekelhet:

Nézz körül SEO / PPC és Analitika ajánlataink között!

Havidíjas SEO és PPC ajánlatok Kis- és Középvállalkozások számára.

KERESŐOPTIMALIZÁLÁS    HIRDETÉSKEZELÉS    ANALITIKA

Iratkozz fel hírlevelünkre!

A hírlevélre feliratkozóknak heti rendszerességgel küldjük meg a legfrissebb SEO híreket, cikkeket és újdonságokat.