GTM mentés Google Sheetsbe

Csentes Zoltán    2018-01-17

Simo Ahava a híres GTM mágus ismét gondolt egy nagyot és készített a Google Sheetshez egy bővítményt (GTM Tools by Simo Ahava), amivel menedzselni és frissíteni tudod a GTM konténert, tagokat, triggereket és változókat.

Mentés Sheetsbe

Ennek a plug-innek az elsődleges célja az, hogy egy google sheetbe lementi a GTM-ből az éppen aktuális konténert a tagokkal, triggerekkel és változókkal együtt.  Így egy teljesen átlátható biztonsági mentést tudunk készíteni a fiókunkról. Ami pedig hab a tortán, hogy a Notes mezőt szerkeszteni is tudjuk és vissza tudjuk tölteni GTM-be a változást.


Dokumentáció készítése

A Google Sheetsben az add-ons fülön válaszd ki a Get add-ons... menüpontot.

Keress rá a  “GTM Tools by Simo Ahava” kiegészítőre és a +FREE gombra kattintva telepítsd. Ezután engedélyezd, hogy a plug-in hozzáférjen a GTM fiókodhoz.

Telepítés után megjelenik az add-ons fülön az új menüpont. Kattints a Build documentation pontra.

A megjelenő account listában minden olyan fiókod látható lesz amihez hozzáférésed van. Válaszd ki az accountot és a konténert.

A kiegészítő ezután négy új fület hoz létre: container, tags, triggers és variables, és ezekbe behúzza az összes elemet amit talál. Fontos, hogy ezek az éppen aktuális legfrissebb adatok. Fontos még, hogy a sheet füleket ne nevezd át soha!


Változások követése

Miután létrehoztuk a dokumentumot, válasszuk ki a "Mark changes to Notes" menüpontot.

Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy amikor ellenőrizni szeretnénk a GTM fiók változásait, rányomunk a "Mark changes" menüpontra és a kiegészítő végigellenőrzi az összes fület és bejelöli azokat a mezőket amik az utolsó ellenőrzés óta változtak.


Megjegyzések visszatöltése

A másik dolog amit ezzel a kiegészítővel tudsz csinálni, hogy a "Push changes" gombra kattintva szerkeszteni tudod a notes mezőket és ezeket vissza tudod tölteni GTM-be.

További GTM tippek és trükkök itt.


Megosztani ér:


Mennyire volt hasznos számodra a cikk?

Értékelések száma: 1
Átlagos értékelés : 5.0

Kíváncsi vagyok a véleményedre is: