Hogyan készíts egyedi okosóra designt

Csentes Zoltán    2019-08-08
elolvasom

Főoldal > ADOPS

A mai bejegyzésnek nem sok köze lesz az online hirdetéshez, szóval csak az olvasson tovább akit érdekel hogyan lehet saját, egyedi okosóra design-t készíteni fejlesztői tudás nélkül.

Okosórát hozott a Jézuska

Bevallom sokáig felesleges dolognak tartottam az okosórákat. Még normál órát se hordok jó ideje, mert, az időt meg tudom nézni a mobilomon. Egyszer aztán böngészés közben megláttam egy okosórát Kickstarteren, ami elég jól nézett ki és gondoltam utána olvasok mire is lehet használni egy ilyen kütyüt. Nem is kell mondanom, hogy innentől kezdve beszippantott az online remarketing és pár hónapig szinte mindenhol ezt az órát láttam. Végül beadtam a derekam :) Róla van szó:

Egyedi okosóra design-t szeretnék

Az óráról most nem írnék semmit, akit érdekel keressen csak rá :) Szóval rögtön az első héten felmerült bennem az igény, hogy legyen egy saját, egyedi designom, ami senki másnak nincs és olyan adatot jelenítek meg az órán amilyet én szeretnék. Rövid keresgélés után meg is találtam a Facert, ahol nem csak több ezer design között lehet keresgélni, hanem van egy saját tervezője is!

Programozás nélkül fél óra alatt

A facer használata nagyon egyszerű. Letöltöd az alkalmazást a telefonodra. Ezután az órád is feltelepíti a programot. Szinkronizáljuk a két eszközt és az órán kiválasztjuk a facer designt. Innentől kezdve a mobilról bármikor átküldhetjük a nekünk tetsző kinézetet az órára. De mondok jobbat: ha az online tervezővel megtervezel egy kinézetet, akkor az online felületről is egy kattintással az órára küldheted a cuccot.

Az online tervező egy tök egyszerű drop-down tervező:

Kiválasztod, hogy milyen elemeket szeretnél látni és - mint a photoshopban a layereket - egymás után rádobálod az órára. Minden okosóra előre definiált elemeket (tags) tud megjeleníteni. Ilyen pl. az idő, a lépésszám, az akku töltöttség vagy mikor kel fel a nap. Az előre definiált tageket itt tudod átnézni.

Fontos, hogy egy designhoz két tervet kell készítenünk: hogy nézzen ki az óra ha aktív és hogyan ha nem aktív a kijelző. Először tervezzük meg a designt aktív nézetben. Ha minden a helyén van, akkor váltsunk át a DIM nézetbe a tervezőben:

Itt minden aktív elemet duplázunk, majd kapcsoljuk ki őket és a másolatokat használjuk az inaktív nézet tervezéséhez. Így állíthatjuk be, hogy milyen elemek legyenek láthatók aktív és dim nézetben. Először egy letisztult, egyszerű designt készítettem, amin minden rajta van ami nekem szükséges:

Utána kicsit tovább mentem és őszintén bevallom lemásoltam egy már létező, fizetős design-t persze kicsi módosítással :)

Ha lesz időm készítek egy posztot a haladó felhasználóknak, mert ebben a tervezőben bizony animálni is lehet!

Update: Mégsem fogok animált facet csinálni, mert rohadtúl zabálja az óra aksiját. :(

Megosztani ér:

Kérjen Google Analytics Auditot

Ne hagyja elveszni az értékes adatokat! Ha nem jól működik az Analitika lehetőséget és pénzt veszít. Kérjen Google Analytics auditot és átnézem a teljes fiók beállítását.